Skip to content

Frukttrær som er motstandsdyktige mot kulde og frost

26 de juli de 2021

Vi burde alle kunne ha noen frukttrær i hagen vår, uavhengig av klimaet i vårt område. Det antas ofte at i de regionene med et varmt klima kan du velge mellom et større utvalg enn i de som er kaldere; men uansett, i hvert hjørne av verden kan vi finne virkelig deilige frukter.

Så hvis du bor i hagen din, er vinteren tøff, ta en titt på listen nedenfor frukttrær som er motstandsdyktige mot kulde og frost.

Valnøtt

Hazel

Hazel, hvis vitenskapelige navn er Hasselnøtt corylus, er et løvtre som når 5 meter i høyden. Den vil vokse fantastisk i dype og myke jordarter med en pH på mellom 5,5 og 7,8. Det er en ideell art for kaldt klima, siden støtter opptil -8ºC.

kirsebær

Kirsebærtreet er et veldig dekorativt løvtre. Den vokser opp til 25 meter i høyden, men til tross for hva det kan se ut, er det en plante med stammen som er ganske tynn, og ikke overstiger 50 cm tykk. Til Prunus avium liker kulde veldig godt, så mye at det trenger minimum 900 chill-timer for å blomstre, og tåler temperaturer ned til -22 ° C.

Plomme

Liker du plommer? Sett deretter en Prunus domestica i hagen din. Den vokser til en høyde på 6 meter, noe som gjør den perfekt å ha på små tomter. Den har løvfellende blader, og støtter opp til -10 ° C. Selvfølgelig er det viktig at du vanner det ofte ellers kan det ende opp med å tørke ut.

Arbutus

Jordbærtreet er et av de trærne som, det å gå gjennom de tempererte skogene, er veldig mulig at du noen gang har møtt det. Hvorfor ikke huske disse øyeblikkene ved å plante en i hagen? De Arbutus unedo Det er en eviggrønn art som vokser opp til 10 meter i høyden, og tåler frost ned til -6 ° C. Og hvis det ikke var nok, tåler -korte- perioder med tørke rimelig godt når de først er etablert.

Valnøtt

Valnøtt, vitenskapelig kjent som Regal juglans, det er et imponerende tre som er 25 meter høyt. Bladene er løvfellende og støtter godt frost ned til -10 ° C. Den vil leve fantastisk i jord med en nøytral pH, det vil si mellom 6,5 og 7,5. Så nå vet du, hvis du vil ha en plante som gir deg spiselig frukt og også en god nyanse om sommeren, er dette frukttreet ditt.

Arbutus

Kjenner du andre frukttrær som motstår kulde?