Skip to content

Frukttrær som spirer raskt

12 de juli de 2021

Når du har en uteplass eller en hage med en frukthage, vil du ofte kjøpe et frukttre for å kunne smake på deilige fruktene. Selv om prisen på en ung prøve ikke er veldig høy – avhengig av arten, vil det alltid være billigere å kjøpe frø. Og det er ikke å nevne at såopplevelsen er veldig interessant.

Av denne grunn, Vi skal fortelle deg hvilke som er frukttrær som spirer raskt Slik at du på denne måten vet hvilken art du skal velge, avhengig av rush du må ha en.

Mango

Mango er et eviggrønt tre innfødt til India med vitenskapelig navn Mangifera indica. Den kan overstige 30 meter i høyden, så det trenger mye rom for å vokse. Det motstår ikke frost.

Frøene blir sådd om våren, og spire etter 4-5 uker hvis forholdene er riktige. Du har mer informasjon her.

Sitrus (sitron, appelsin, mandarin, …)

Frukttrær av slekten Citrus er planter som de overstiger vanligvis ikke 6 meter i høyden. De er eviggrønne og produserer spiselige frukter – unntatt sitrontreet, selvfølgelig 🙂 -. De dyrkes i varme, tempererte klimaer, med veldig svake frost og noen ganger ned til -3 ° C.

Frøene blir sådd om våren, og spire etter 1-2 måneder. For mer informasjon er det noen lenker:

  • Hvordan spire et sitrontre
  • Så appelsintrær
  • Hvordan så mandariner

Avokado

Avokado, hvis vitenskapelige navn er Persea Americana, er et eviggrønt tre innfødt til Mesoamerica det når en maksimal høyde på 12 meter. Den dyrkes i varme klima uten frost.

Frøene blir sådd om våren, og spire mellom 2 og 3 måneder. Du har mer informasjon her.

Medlar

Medlar er et vakkert eviggrønt tre med vitenskapelig navn Eriobotrya japonica. Det er hjemmehørende i Sørøst-Kina, og når en høyde på opptil 10 meter. Den dyrkes mye i tempererte klimaer, da den støtter frost ned til -9 ° C.

Frøene blir sådd om høsten i potter, og blir stående ute for å spire om våren. De kan også sås i blomstersesongen, og spire på bare 1 måned.

Fig

Fiken er frukten av frukttreet Ficus carica, et løvtre (mister bladene høst-vinter) hjemmehørende i Sørvest-Asia og naturliggjøre seg i Middelhavsområdet. Den når en høyde på 3 til 10 meter, og dyrkes mye i varm-tempererte soner. der nedbøren er ganske knapp (vi har en, og den forblir perfekt bare med de 350 mm nedbøren som faller per år). Motstår opptil -12 ° C.

Frøene blir sådd om høstenI en gryte like etter å ha plukket fiken, da de har en veldig kort levedyktighetsperiode. Hvis alt går bra, vil de spire gjennom hele vinteren hvis det er varmt, eller tidlig på våren. Du har mer informasjon her.

Likte du denne artikkelen? Kjenner du andre frukttrær som spirer raskt?