Skip to content

Furutoget (Thaumetopoea pityocampa)

11 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et emne som gjelder furu og oss alle. Er om furutoget. Det regnes som det viktigste skadedyret i furuområdene i Middelhavet. De er et sett larver som beveger seg i en linje som om det var en prosesjon. Det er her navnet kommer fra. Dens vitenskapelige navn er Thaumetopoea pityocampa og den finnes i furulundene i Middelhavet. Det kan påvirke hager og skog, og blant konsekvensene kan vi finne alvorlige skader på mennesker.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva furutoget er og dets livssyklus og hvordan vi kan bekjempe det for å avhjelpe dets konsekvenser. Vil du vite mer om henne? Fortsett å lese fordi vi forklarer alt for deg.

Hva er furutoget

følelser av furutoget

For å gjøre det klart hvordan vi kan identifisere dette viktige skadedyret, la oss gjøre det klart hva det er. Det er en veldig vanlig nattlig sommerfugl på disse stedene, hvis larvefase har disse slående egenskapene. Og er det de beveger seg og danner linjer som prosesjoner. De bygger reir i furuene og de nye skuddene spiser på. Bortsett fra å skade treet som det parasiterer, blir det en pest som også rammer mennesker.

Når våren skrider frem, kan vi se et spor av syke og skjelettlige furu som et resultat av parasitten til denne larven. Hvis populasjonene av prosessaria kontrolleres, er det ikke nødvendig å ty til noen form for handling. Problemet oppstår når antallet av disse koloniene er for stort og deres innvirkning er merkbar i furuskogen i Middelhavet.

På et estetisk nivå kan vi se at det er en katastrofe. Å se furuene i en så dårlig tilstand forårsaker ikke gode følelser. Imidlertid disse larvene de er ikke i stand til å avgjøre om dette treet lever eller dør. Pines er i stand til å spire igjen etter å ha blitt raidet og enda sterkere.

Denne typen skadedyr angriper også sedertre og gran, selv om den er mer rikelig i furu.

Når våren kommer, begynner alle prosesjonærene å klekkes. Det er da når den nattlige sommerfuglen begynner å befolke furuskogene i Alicante og hele provinsen, det sørlige området og sentrum av Spania. Disse områdene er der vi finner flere befolkninger siden miljøforholdene for deres utvikling er mer optimale.

Hvordan gjenkjenne dem

prosesjonær larve

Furutoget legger eggene på furuens apikale grener. I disse høyere områdene er det nye skudd av treet og derfor friskere og mer næringsrike for larvene. Dette er grunnen til at du legger eggene i denne delen. Larver har lange hår på kroppen.

Problemet med disse larvene er at dette håret som det er dekket med, har stikkende stoffer som kan forårsake alvorlig skade på mennesker. Det er mulig at du vil se en prosesjon av disse larvene, og det vil tiltrekke deg oppmerksomhet å se dem. Med den minste trussel disse insektene føler, de vil være i stand til å frigjøre sine stikkende hår for å forsvare seg. Det påvirker også hunder som kommer over dem og prøver å spise dem. For at det skal påvirke oss, er det ikke behov for direkte kontakt. Så snart de føler seg truet, slipper de hårene i luften og vil forårsake irritasjoner og allergier.

Det har vært tilfeller der folk som prøver å tråkke på dem har fått allergier uten den minste kontakt. De mest sårbare furuarter er: Pinus nigra (svart furu), Pinus canariensis (kanarifuru), Pinus sylvestris (Skotsk furu), Pinus pinaster (furu pinaster), Pinus halepensis (Aleppo furu) og Pinus pinea (steinfuru). Det vil si alle de som er i de nevnte områdene.

Livssyklus av Thaumetopoea pityocampa

prosesjonær som er begravet

Avhengig av klimaet i området der de bor, legger furutoget egg. Når det går en måned, kan du se de karakteristiske lommene i furuene der larvene begynner å danne seg.

Larvene som er født om sommeren tilbringer de kaldeste månedene i å gjemme seg i lommene på de apikale områdene. Disse posene er laget av et veldig silkeaktig garn. I hver lomme kan vi finne mellom 100 og 200 larver. Når natten faller, begynner disse larvene å søke etter mat og parasitere bladene og de unge skuddene av furu.

Hvis de er for kalde eller er ferdig matet, går de tilbake til posen for å føle seg beskyttet. Global oppvarming påvirker disse skadedyrene med økende globale temperaturer. Hvis disse larvene har flere varme dager i året, er de i stand til å reprodusere enda flere tall enn om det er kaldt.

Det er på slutten av vinteren når de kommer ned fra furua for å begrave seg og bli sommerfugler. På sensommeren forlater disse sommerfuglene landet og kopierer seg for å legge egg igjen i furuene. Sommerfuglene som er født fra jorden er knapt kjent av befolkningen siden de bare har et liv på 24 timer. På den tiden kopulerer de bare og legger egg for neste generasjon.

Det er i larvefasen av larver de mest aktivt mater. På denne måten får de spise fullstendig alle nåler av furu. Det er miljøforholdene som avgjør når larvene kommer ned fra furuene for å nå bakken, grave seg og dukke seg.

Larven som fører prosesjonen er en hunn og ser etter de skyggefulle og varmeste dagene i området for å begrave seg selv. Den optimale temperaturen der den begraves, er omtrent 20 grader.

Hvordan bekjempe det

skader på prosesjonæren hos hunder

  • Den første forebyggingsoppgaven vi har er den som skal eliminere lommene. På denne måten vil vi eliminere antall personer som vil bli voksne.
  • Fjern larver når de kommer ned fra treet. Du kan plassere litt plast med vann slik at de ender med å drukne når de kommer ned fra treet.
  • Ødelegg hekkede områder. Du må bare se på områdene der det er en liten haug på ca 15-25 cm. Vi vil grave dem opp og drepe dem.
  • Med noe feromonfeller vi kan fange hannene og forhindre at den gjødsler hunnene.
  • Innfør naturlige rovdyr som ikke påvirker andre populasjoner som chickadees og blåmeis.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om furutoget.