Skip to content

Geit

12 de juli de 2021

Cabrahigo handler om en (mannlig) variant av Ficus carica, som bare genererer hannblomster som har pollen for å pollinere fikentreet (hunn) med hunnblomster og til slutt klarer å gjødsle dem, siden ellers ikke hovedavlingen (av fiken) ville være i stand til å utvikle seg, og følgelig ville de treets fall før det har modnet.

Cabrahigo-egenskaper

Kjennetegn ved Cabrahigo

Cabrahigo skiller seg ut for å være den mest primitive typen plante med funksjonelle staminatblomster og korte blomster. Hva mer, Det er preget av å produsere tre generasjoner av siconos årlig, som er:

Mødre

Som vanlig vokse på grenene fra året før, og har en avrundet form, de har en tendens til å tåle vinteren ved å holde seg på grenene og når modenhet når våren begynner. Inne i dem bor insektet som er ansvarlig for å utføre pollinering.

Prohigos

Som ligger i akslene til bladene som vokste nylig; har en langstrakt form og har en tendens til å modnes på forsommeren.

De skiller seg ut for å være den mest brukte under forfall, det vil si under legging av fiken med insektet som er inni dem bundet til grenene av hunnfiken for å pollinere.

Mamonas

Som vanlig de vokser gjennom hele sommeren og de er plassert rundt endene av de årlige grenene.

Som oftest geitgeiter er vanligvis ikke spiselige, selv om de er plantet fordi en liten veps, kjent som «Blastophaga psenes», som er viktig ikke bare for pollinering, men også for fruktsett, lever inne.

Cabrahigos vokser sammen med hunnfiken i avlinger som varierer fra moderat til intens; som vanlig, de foretrekker å være i full sol og har et ly som lar dem beskytte seg mot vinden, de trenger også en jord som bortsett fra å være leireholdig, er perfekt drenert.

Cabrahigo-dyrking

Cabrahigo-dyrking

Tyrkia er preget av den største produsenten av fiken globalt, og produserte bare 260 508 tonn bare i året i 2011, og omtrent to tredjedeler av produksjonen er stammer fra sorten kjent som «Sari Lop», som består av den viktigste sorten som skal dyrkes, ikke bare for å ha en tilførsel av ferske fiken, men også trinnfiken.

Denne variasjonen, som mange andre, skiller seg ut for å være Smyrna-type, noe som betyr at Den er ikke i stand til å dyrke en fikenavling hvis den ikke har pollen som genereres av geitefiken.

La Higuera er en løvtre, som er populært kjent på grunn av fruktene: fiken brevales.

Generelt er den ikke veldig utbredt som bonsai siden den har vanskeligheter med å forgrene kronen, i tillegg til at bladene vanligvis er store. Den har en grå og glatt bark; Løvfellende og rynkete blader, vanligvis palmeholdige og lysegrønne på undersiden og en mørkere farge på oversiden.

De fleste av de dyrkede fikentrærne har bare hunnblomster, så for å oppnå befruktning er det nødvendig å ha tilstedeværelse av et mannlig fikentre, kalt cabrahigo, som har både kvinnelige og mannlige blomster, i tillegg til å ha innsiden, som vi har nevnt, et hymenopteran insekt som vokser inne i eggstokkene til de komplette blomstene, og når det forlater det, er det fullt av pollen som det er ansvarlig for å gjødsle kvinnelige blomster.

Det skal være i fullt sollys mesteparten av tiden I de varmeste periodene bør du imidlertid unngå å bli utsatt for solstrålene i lang tid. Det krever skygge når transplantasjonen er utført, selv om den må holdes godt opplyst for å komme seg helt fra den.

Om vinteren må du beskytte deg mot lave temperaturer og sterk frost, selv om du må føle vinterkulden for å være klar over årstidene, noe som betyr at må miste bladene gjennom hele vinteren slik at når våren kommer, kan den vokse og gjøre knoppene som er i ro våkne.

Med høstens ankomst skal plasseres på et kjølig sted5-8 ºC for å komme deg fra vinterhvilen.

Kaldt drivhus utenfor kan være en utmerket løsning, spesielt for dem områder der vintrene er mye tøffere, med tanke på at den skal plasseres tilbake så snart som mulig.

På slutten av våren må den føres ut i det fri slik at den tar imot all solen. Imidlertid, ettersom det dyrkes på steder som ikke har frost, er det mulig å holde det utendørs i løpet av hver sesong av året.

Tilsvarende bør man huske på at den skal bare vannes når underlaget er litt tørt.

fiken og fikentrær

Tatt i betraktning at om sommeren vil det kreve større vannmengde. Hvis det visner på grunn av vannmangel, er det best å vann ved å plassere det i en bøtte til jorden er fuktet helt, og muligens vil den komme seg.

Når du vanner på en kontrollert måte det er mulighet for å redusere størrelsen på bladene, så det er nødvendig å ikke begynne å vanne før de begynner å avta litt.

Abonnementet må begynne fra spiringsøyeblikket og fortsette å gjøre det til sommeren slutter; det er nødvendig å vanne hver 15. dag bruker flytende gjødsel spesielt egnet for bonsai.

For sin del, og når det gjelder beskjæring, vær oppmerksom på at det er nødvendig å la grenene vokse gjennom hele den vegetative perioden, så årets skudd vil begynne å bli kuttet mellom 2-3 blader på slutten. Sommer, øyeblikk når grenen har klart å ha mellom 6-8 blader.

På denne måten er det mulig å oppnå at både grenene og bladene er i stand til å modnes nok til at en ny knopp og figen spirer frem.

Når avstanden mellom bladene er for stor, er det best å klemme før, det vil si kutte tipsene og ikke vent til sommeren er over for å unngå at avstanden mellom knoppene er for stor og forårsaker fødselen av nye grener.

Fordi bladene er alternative, vil det være nødvendig å ta hensyn til retningen i hvilken knoppen dukker opp som spirer fra det første bladet som er på grenene etter beskjæring, slik at beskjæring alltid utføres på et blad som har en knopp rettet mot utsiden av koppen.

Når såret er helt grodd og en del av stykket er igjen etter beskjæring tørker, må stubben fjernes etter 2-3 måneder med en konkav tang, slik at den skyller med kofferten og deretter forsegles med lim. Imidlertid er det en sjanse for at såret aldri blir dekket av den nye barken.