Skip to content

Ginkgo bonsai

3 de juli de 2021

Hvis det er en art som praktisk talt alltid har vært knyttet til bonsai, er det den Ginkgo biloba. Selv om det ikke akkurat er det enkleste treet å jobbe med eller det som kan utformes på flere forskjellige måter, gjør historien det veldig spesielt.

Og vi snakker ikke bare om en levende fossil som har vært på jorden i mer enn 300 millioner år, men også om en art som er mer relatert til bartrær enn noe annet kjent tre. Faktisk tilhører den gymnospermfamilien, siden den ikke beskytter frøene, som furu eller barlind. Så, å ha en Ginkgo bonsai er en unik opplevelse.

Hva bryr seg Ginkgo bonsai?

Ginkgo bonsai er en plante som må gis en serie med spesiell pleie. Selv om det er motstandsdyktig, bør vi ikke overdrive det med vanning eller med abonnenten. Og selv om det er vanskelig for oss å motstå, må vi ikke ha det inne i huset, da det ikke ville vare mer enn noen få dager. Men la oss se i detalj alt det er å vite om ham:

plassering

De Ginkgo biloba det er et løvtre som må være utenfor hjemmet, uavhengig av om det er lov å vokse fritt eller om det fungerer som bonsai. Innvendig er det umulig å føle årstidene går, siden temperaturene forblir nesten uendret. I tillegg må det være i et solrikt område, selv om det kan tilpasse seg halvskyggen uten problemer.

Underlag

Akadama brukes alene (skjønner), eller blandet med 20% kiryuzuna (på salg ) eller småkornet vulkansk grus. På denne måten oppnås det at røttene er godt oksygenerte, siden gassen (oksygen) kan sirkulere uten problemer mellom porene i disse substratene.

I tillegg er det en måte å redusere risikoen for rotrot, siden akadama blir mørkere når den er våt, og mye lettere når den er tørr.

Irrigasjon

Når akadama er kjent for å endre farge når den blir vannet og når den tørker, er det lett å kontrollere vanningen. A) Ja, du vil se at om sommeren vil du måtte vanne veldig ofte, praktisk talt daglig eller annenhver dag hvis temperaturene i ditt område er veldig høye og det ikke regner, og at om vinteren i stedet må du plassere dem.

Bruk en bestemt vannkanne til bonsai, da den på denne måten faller med den kraften og hastigheten som er nødvendig for at underlaget skal holde seg på plass, og det blir ikke laget noen hauger eller hull. Som dette for eksempel:

Et annet alternativ er å ta en plastflaske og stikke noen hull i hetten.

Abonnent

De Ginkgo biloba den spirer om våren og blir bladløs igjen om høsten eller vinteren, avhengig av værforholdene i området. I løpet av alle disse månedene det vil være sterkt tilrådelig å holde den ordentlig abonnert, så vi bruker bonsai-gjødsel (som denne de selger) ved å følge bruksanvisningen.

Beskjæring og klemming

Til vår bonsai, om nødvendig, den skal beskjæres på sen vinter. På den tiden må du fjerne de tørre, ødelagte og syke grenene.

Når det gjelder klemming, anbefales det å redusere lengden på de som vokser mye mer enn ønsket, og forlate stilen vi har gitt. Det vil bli gjort ved å dyrke 6-8 blader og kutte to eller fire.

Kabling

Det er vanligvis ikke kablet. Hvis det er gjort, anbefales det at det er tidlig på våren. I tillegg er det nødvendig å sikre at det er samme avstand mellom svinger. Kontroller ledningen en gang i uken, ellers kan det være merker.

Om høsten må du fjerne den.

Transplantasjon

Det er et veldig sakte voksende tre. Av denne grunn, transplantert hvert annet eller hvert tredje år. Alt vil avhenge av om det har rotet helt bra, noe vi vil vite om røtter blir sett gjennom hullene i potten, eller hvis ikke.

Multiplikasjon

Multipliser med frø om vinteren. Men for at en plante skal gi frø, må det være to eksemplarer: den ene hunnen og den andre hannen, slik at pollen fra den ene blomsten går til den andre og gjødsler den. Når du har fått dem, må du plante dem i potter og la dem være ute i det fri. De vil spire gjennom hele våren.

Et annet alternativ er av stiklinger, kutte grener fra året før og impregnere basen med rotningshormoner. Underlaget må ha god drenering, siden de råtner lett; så det er lurt å bruke akadama.

Rustikk

Ginkgo bonsai er i stand til å tåle praktisk talt de samme temperaturene som treet. Dette betyr at tåler moderat frost, opp til -18ºC.

Hvor får man kjøpt?

Hvis du ønsker å kjøpe en Ginkgo-bonsai, anbefaler vi å besøke et barnehage eller kjøpe den online. Et annet alternativ er å få frø online, herfra: