Skip to content

Gjødsle om vinteren: ja eller nei?

25 de juli de 2021

Når kulden kommer, reduseres veksthastigheten til planter, til det punktet at noen vil tilbringe disse månedene uten blader fordi det ville være for mye energi å prøve å bevare dem når forholdene ikke er gunstige.

Hver gang vi gjødsler, vil vi at de skal vokse raskt og sterkt når vi prøver å gi dem alle næringsstoffene de trenger. Men, Kan det også betales om vinteren, eller vil det være kontraproduktivt?

Hvorfor blir det betalt om vinteren?

Organisk gjødsel for planter

Sannheten er at det avhenger av den aktuelle planten og hva du vil oppnå ved å gjødsle den. Jeg forklarer: Når den blir gjødslet om vinteren, gjøres det ikke med det formål at planten skal vokse, men snarere slik at den kan fortsette å samle sine mat- og energireserver.. Disse reservene er veldig viktige, siden hvis de ikke hadde dem, ville det være vanskelig for dem å komme ut av dvale der de er i høst og spesielt vinter.

Av denne grunn, alle planter kan betales, bortsett fra de kjøttetende, siden de spiser insekter som faller i deres feller. Men med hvilken type kompost?

Hvilken gjødsel skal du bruke?

Kjemisk gjødsel for planter

En gang til, Det kommer an på 🙂. Det finnes to typer gjødsel på markedet: mineraler, som er ekstrahert fra miner eller vulkaner, og organiske, som er organisk materiale i en mer eller mindre avansert nedbrytningsprosess. Førstnevnte er hurtigvirkende, mens de sistnevnte.

Hvilken skal du bruke? Hvis dette er planter som er perfekt tilpasset klimaet, anbefales det sterkt å påføre et lag med organisk gjødsel ca 2-5 cm tykt en gang i måneden., slik som gjødsel, ormstøp eller kompost; Omvendt, Hvis det er planter som ikke tåler kulde, er det ideelle å legge en spiseskje mineralgjødsel (som Nitrofoska) rundt den hver måned.

Gjødsling om vinteren er ikke viktig, men det anbefales på det sterkeste, siden plantene vil vokse mye sterkere om våren.