Skip to content

Grønn hagearbeid er bra for biologisk mangfold

24 de juli de 2021

La oss tenke et øyeblikk på hva hva er økologisk hagearbeid, organisk dyrking og hvor passer dette inn i den store ordningen med ting, ettersom en ny bevegelse innen organisk hagearbeid har pågått siden 1920-tallet, og det handler egentlig om å huske hvordan våre forfedre gjorde det, den gang der alt som ble spist fri for kjemikalier, gjødsel, plantevernmidler og konserveringsmidler.

Men den dag i dag, hvordan kan vi løse jordforringelse gjennom en hage eller en organisk grønnsakshage? Du kan ikke tenke på private hager som naturreservat, men økende vitenskapelig bevis antyder at disse habitatene kan være vert et stort utvalg av arter og fungere som steppestein gjennom landskap som domineres av menneskelige strukturer.

For å øke effektiviteten til hager som naturreservat, har mange forskere fremmet en forvaltningsteknikk også kjent som «Økologisk hagearbeid» og «naturalistisk hagearbeid».

Hva er økologisk hagearbeid?

Denne metoden innebærer unngå plantevernmidler og kjemikalier, bruk av organisk gjødsel i stedet for industriell gjødsel, forsyning habitatstrukturer, som dammer eller hauger av tre, som gir mat, vann og steder hvor dyr kan ta tilflukt.

Det er nylig undersøkt at gartnere eller hagefolk prøver å unngå økologiske styringsteknikker fordi de ikke liker det resulterende utseendet, eller til og med fordi de er bekymret for at naboene kan rynke pannen når de ser en rotete plen. Dette er det viktigste problemet vi står overfor organisk hage eller grønnsakshage, siden det ikke er så fargerikt eller så vakkert som om vi fikset det på en normal måte.

Forskerne gjennomførte sin studie i et sett med 36 fokalhager fordelt i kantonen Zürich, hvor de stilte eierne av hagene spørsmål som hyppighet av skjæring og lukking, bruk av kunstgjødsel og plantevernmidler og tilstedeværelse / fravær av fordelaktige «funksjoner»som dammer, hekkende strukturer, trehauger osv.

De ble også spurt om hvordan de betraktet seg som økologiske, og om de var bekymret for hva andre syntes om utseendet til hagen eller frukthagen.

økologiske hager

Folk vet ikke hvordan de skal lage en økologisk hage

Resultatet var ganske nysgjerrig, for bare 9 av de 36 eierne var bekymret for ikke å bruke kjemikalier og i å beskytte miljøet, men noe godt kom ut av disse resultatene, ettersom mange mennesker følte at grønn hagearbeid var virkelig enklere og det tok kortere tid enn vanlig hagearbeid, selv om de gjerne hadde ønsket mer informasjon om denne praksisen.

Disse menneskene indikerte også at de ikke hadde noe imot det tilstedeværelse av en «vill» hage i nabolaget deres, er disse resultatene oppmuntrende, gitt at forskerne fant betydelig flere arter av vilt liv i hager som scoret høyere i økologisk forvaltningsindeks og i nærvær av gunstige egenskaper.

Folk som så fotografier av økologiske hager hadde en ganske positiv respons om estetikken deres, siden det er en betydelig positiv sammenheng mellom graden av økologisk styring og takknemlighet i generell estetikk og hagene som fikk høyest poengsum ble beskrevet som «rike på arter og naturlige farger» hager.

Vedlikeholde en økologisk hage

Vennlige fordelaktige insekter for hagen din

Selv om det er mange insekter, som bladlus, som kan være skadelige for planter, er det også veldig gunstige insekter som kan bidra til å redusere bestanden av skadelige insekter, for eksempel marihøner og malte biller, siden de spiser på bladlus som den svarte flua.

Så hvis du har et bladlusangrep i hagen eller grønnsakshagen din, bør du vurdere plante solsikker og ringblomster for å tiltrekke disse fordelaktige insektene til hagen vår.

Fugler for å drepe larver og andre skadedyr

Når det gjelder snegler, snegler, larver, ormer og andre skadedyr som kan ødelegge hagen din, fugler kan tjene som eksepsjonelle og naturlige beskyttere. Så du kan installere fuglefôrere og reir for å oppmuntre fuglene til å bo i hagen din. På denne måten vil vi også eliminere behovet for syntetiske insektmidler, soppdrepende og herbicider som er giftige for miljøet.