Skip to content

Grønne hagetips

22 de juli de 2021

Selv om vi i dag kan finne syntetiske produkter som vil hjelpe oss å holde skadedyr under kontroll og få planter til å vokse relativt bra, Vi kan ikke glemme at hvis vi misbruker dem, vil det vi vil oppnå være å skade miljøet.. Av denne grunn anbefales det å satse på naturen og ta vare på landet som det fortjener.

Hvis du vil nyte en økologisk hage eller frukthage, tilbyr vi deg en serie grønne hagearbeidstips det vil være veldig nyttig å ha noen vakre planter.

Velg motstandsdyktige planter

Planteblader

De mest motstandsdyktige er de autoktone, men hvis du ikke liker artene i ditt område, kan du alltid kjøpe de som lever under lignende forhold. For det du må gjøre litt undersøkelser, enten i barnehagene eller ved å kontakte oss, men til slutt har arbeidet vært verdt det 😉.

Gruppere plantene i henhold til vannbehovet

Kaktushage

En måte å spare vann på vanning er gruppere plantene etter deres behov, både for lys og vann. Dermed vil for eksempel elvebreddene plasseres nær plenen fordi de trenger mye vann, og sukkulentene (kaktus og sukkulenter) i et ytterligere område.

Behandle planter med naturlige midler

Hvitløk

Det er vanskelig for en velstelt plante å ha skadedyr og sykdomsproblemer, men du må være oppmerksom bare i tilfelle og beskytt dem ved å gjøre behandlinger med neemolje, kaliumsåpe, insektdrepende olje (om høsten-vinteren), eller med disse andre rettsmidler.

Tiltrekker fordelaktige insekter

O

Marihøner spiser for eksempel bladlus; bier og andre insekter pollinerer blomstene. Tiltrekk dem ved å plante planter som har fargerike blomster, og plasser noen små hus eller reir. Og, selvfølgelig, unngå å bruke syntetiske plantevernmidler og gjødsel.

Gjødsle dem med naturlige produkter

Kompost

Å ha sunne og sterke planter er det ingen andre enn betale dem gjennom hele året, spesielt om våren og sommeren, det er da de vokser mest. For dette må den gjødsles med kompost, gjødsel eller humus, enten i flytende eller pulverform.

Med disse tipsene kan du ha veldig godt ivaretatt planter 🙂.