Skip to content

Grunnleggende prinsipper for den klassiske skolen for bonsai

26 de juli de 2021

Hvor mange ganger har du gått på barnehage og stoppet for å tenke på bonsai? Mange, ikke sant? Og det er at de er autentiske kunstverk i miniatyr. Planter som kan få oss til å føle at vi er midt i en skog, selv i byen. Det er fantastisk. Men akkurat som livet i seg selv, hadde også de en begynnelse. Den første som begynte å dyrke pottetrær gjorde det fordi de ønsket å ha et lite stykke natur I hjemmet.

En tid senere, rundt år 700 e.Kr., i Kina, ble grunnlaget for det som ville bli kjent som den første skolen der denne kunsten skulle bli undervist, bygget. Vi forklarer hva Grunnleggende prinsipper for den klassiske skolen for bonsai, slik at du kan lage dine egne som før.

Trekantet i bonsai

Japansk furu bonsai

All bonsai må være innenfor en trekant. På utstillingene er det vanlig at trærne ledsages av en liten medfølgende plante og et maleri (kalt Kakemono, som representerer et landskap i inneværende sesong). Hvis vi ser det fra en viss avstand, vil vi observere at de tre elementene danner den nevnte figuren. Dette er fordi i bonsai-filosofien er trekanten stien som fører til himmelen. Derfor vil den medfølgende planten være plassert i den nedre delen, i den sentrale delen vil det være bonsai som representerer mennesket og i den øvre delen Kakemono som representerer den tilsvarende guddommen.

Men i tillegg i samme bonsai Du bør også kunne se den nevnte geometriske figuren. Dermed vil toppunktet (kjent som SHIN) alltid være litt over resten. På den annen side vil vi ha grenen som vokser i nedre del av kofferten (kjent som SOE), og den som er midt i begge deler (kjent som TAI). Når vi setter dem sammen, må vi ha en scalene trekant.

En annen ting som må tas i betraktning er harmoni. Du må beholde trekanten i treet, men samtidig må du få det til å se naturlig ut. Den klassiske bonsai-skolen prøver ikke å tvinge treet til å lage planter som, selv om de kan være spektakulære ved å tilegne dem mange timers arbeid, ikke ville ha sin navnebror i naturen ville være veldig tvunget. Spesielt hvis du nettopp har kommet inn i denne verden, er det best å la deg veilede for anlegget ditt.

Se på kofferten, hvordan beveger den seg? Og hovedgrenene, hvordan fordeles de? Akkurat slik, med årene som går, autentiske kunstverk vil bli oppnådd.

Respekter Bonsai-syklusene

Eurya Bonsai

Vil du begynne å beskjære, koble til, transplantere …? Ja? Det er normalt 🙂. Vi har alle vært gjennom det, og det er ingen som er fri for utålmodighet. Men det er viktig respekter syklusene til hver plante. Ikke glem at en bonsai er et levende vesen, og som sådan er det praktisk å behandle det. Dette betyr at med mindre det er en tropisk art og vi har et kaldt klima, vil bonsai vår alltid være utenfor. Det er viktig at du føler at årstidene går, slik at du kan møte dem alle med utmerket helse.

For å holde den inne i bonsai-brettet er det selvfølgelig praktisk å utføre litt arbeid til bestemte tider. Her er en liten guide som det vil hjelpe deg å vite hva du skal gjøre På hver stasjon:

Vårjobber

Azalea bonsai

I løpet av disse månedene hvor temperaturen holder seg på behagelige verdier, når frosten allerede har passert, må vi gjøre følgende:

 • Transplantasjon: så snart vinteren er over, vil alle arter, både løvfellende og flerårige, bli transplantert. Vi vil bruke et porøst substrat, blande for eksempel 70% akadama og 30% kiryuzuna. Hvis du har tropiske trær, er det bedre å vente til neste sesong.
 • Irrigasjon: vi lar aldri underlaget tørke. Ideelt sett vanne en gang hver 2-3 dag, avhengig av det lokale været.
 • Skadedyrsbehandling: begynner å være nødvendig. Vi sprayer med Neem Oil eller lager infusjoner med hvitløk og / eller løk for å forhindre dem.
 • Kabling: for å koble treet er det viktig at det er samme avstand mellom svinger. Dermed er skaden på den minimal, praktisk talt fraværende, og designet du har valgt vil bli betydelig forbedret. Når det er satt, vil vi sjekke det fra tid til annen – en gang hver 10. dag – for å forhindre at det blir innebygd i grenene.
 • Beskjæring: beskjær bare om nødvendig, fjern de grenene som vokser fremover, krysser, ser svake ut eller ikke passer inn i designet.
  MERKNAD: Hvis vi har transplantert, kan det ikke beskjæres før høsten eller neste år.
 • Sende: gjødsle med flytende bonsai-gjødsel gjennom hele vekstsesongen (fra vår til sensommer).

Sommerjobber

Bonsai Acer buergerianum

I disse månedene er varmen den klimatiske hovedpersonen, og bonsai liker vanligvis ikke dette veldig godt, spesielt hvis klimaet er veldig varmt. Så vi må være mer bevisste på dem, og ikke glemme:

 • Irrigasjon: substratet tørker veldig raskt, så vi vil vanne omtrent to ganger – eller mer – om dagen hvis temperaturen er veldig høy (over 30 ºC).
 • Klemming: Siden treet vokser, kan det hende du trenger noen frisyrer. Vi vil vokse mellom 4 og 8 par blad, og vi vil kutte mellom 2 og 4.
 • Transplantasjon: Nå er det når tropiske arter kan transplanteres, slik som slekten Ficus, Serissa eller Carmona.
 • Skadedyrsbehandling: i løpet av denne tiden er plagene med melkeboller, rød edderkopp og bladlus ofte. Vi vil bruke kjemiske insektmidler som inneholder imidaklorid eller klorpyrifos, eller vi kan også lage hjemmelagde insektmidler. Hvis miljøet er veldig tørt, er et triks for å unngå dem å spraye med regn eller mineralvann tidlig om morgenen eller om natten.

Høstjobber

Bonsai of Fagus crenata

Litt etter litt begynner trærne å vokse mer og langsommere, og noen, de løvfellende, vil stoppe opp og bladene deres vil endre farge og deretter falle. Men i løpet av høsten er ikke arbeidene ferdige:

 • Irrigasjon: vi vil fjerne vanningene når temperaturen synker. Vi vil som regel vanne en gang hver 3-4 dag.
 • Abonnent: ettersom planten stopper veksten, trenger den ikke ekstra tilførsel av næringsstoffer, så gjødsel må suspenderes.
 • Beskjæring: hvis vi ikke har gjort det om våren, er begynnelsen av sesongen det mest passende tidspunktet å gjøre formasjonsbeskjæring, hvis mål er å gi treet vårt et design. Vi trenger ikke å glemme å desinfisere verktøyene vi skal bruke med noen få dråper apotekalkohol, eller å legge helende pasta på hvert sår for å forhindre sopp i å skade dem.
 • Kabling: i løpet av disse månedene kan de fjernes for å la bonsai hvile. Hvis vi ser at de fremdeles er nødvendige, vil vi sette dem tilbake neste år.

Vinterarbeid

Bonsai

Og med ankomsten av de kaldeste månedene i året, reduseres bonsai-vaktmesterjobben betydelig. Så mye at du bare trenger å vanne av og til for å forhindre at underlaget tørker ut, og beskytt den mot frost hvis det er en tropisk art.

Er det innendørs bonsai?

Siden du om vinteren må beskytte visse trær mot frost, vil jeg gjerne snakke med deg om et tema som ofte er ganske tvilende, og det er ingen ringere enn innendørs bonsai. Dessverre, de eksisterer ikke; Men ikke bekymre deg, for hvis du bare har dem i løpet av vintermånedene inne i hjemmet i et rom som er veldig godt opplyst, vekk fra trekk, vil ingenting skje med deg. Dermed sørger du for at det kommer gjennom sesongen uten problemer, mens du kan tenke på det alle de dagene så snart du står opp.

Hva er bonsai og hva ikke

Juniper bonsai

Du kan nå finne trær merket «bonsai» i hvilken som helst hagebutikk eller barnehage. Men uansett, For klassisk skole er bare de som oppfyller disse kravene, ekte bonsai.:

 • De må være treaktige planter, som trær, busker eller bartrær.
 • De må ha blitt transplantert minst 3 ganger, fra det var et ungt tre fra frø eller stiklinger til øyeblikket det ble solgt.
 • Den som gjorde det, det må ha fulgt prinsippet om trekant og respektert treets sykluser.

Dermed er ikke stiklinger rotfestet og plantet i bonsai-skuffer egentlig bonsai. Du trenger ikke la deg lure av alder heller: ikke engang ekspertene er enige om dette problemet. Noen sier at du bør begynne å telle fra når treet spirer, og andre fra når du begynner å jobbe som bonsai. Det er fremdeles ikke klart.

Nå, uavhengig av hvor du kjøper den, helt sikkert det vil hjelpe deg å lære. Det er til og med å foretrekke å bruke mindre penger på en »falsk» bonsai og forbedre dem selv, enn å bruke hundrevis av euro på et tre som kanskje ikke lærer oss så mye.

Furu bonsai

Og med dette er vi ferdige. Vi håper disse tipsene har vært nyttige for deg, spesielt for å få den første frykten til at mange av oss har når vi starter i denne fascinerende verden, forsvinner. Opp med humøret å dyrke (eller måtte lage) din egen bonsai; du får se hvor mye moro du har 😉.