Skip to content

Guamuchil tre (Pithecellobium dulce)

12 de juli de 2021

Hvis vi har mange og veldig interessante trær på det gamle kontinentet, er de ikke på andre siden av dammen. Nå er det også sant at når du virkelig liker denne typen planter, beundrer du vanligvis alle artene. Men selvfølgelig er det mange forskjellige klima i verden, og hvis du bor i et ganske varmt område, kan du være interessert i for eksempel guamuchil tre.

Den har en ganske rask veksthastighet, og gir en bred baldakin der du kan beskytte deg mot direkte sol. I tillegg er fruktene spiselige. Vil du møte ham?

Opprinnelse og egenskaper

Guamuchil tre

Hovedpersonen vår er en eviggrønt og tornet tre hjemmehørende i Mexico, Sentral- og Sør-Amerika, hvis vitenskapelige navn er Pithecellobium dulce. Det er populært kjent som gallinero, finzán, chiminango, gina, payandé, guamuchil tre eller bare guamúchil. Den vokser til en høyde mellom 5 og 22 meter høye, og har en kort koffert på 30 til 75 cm i diameter, med glatt lys grå bark.

Grenene er tynne og slanke, og dekket av tosidige sammensatte blader med fire avlange brosjyrer. Blomstene er gruppert i blomsterbladformede blomsterblomster 5 til 30 cm lange, og er lett duftende. Frukten er en tynn belg opp til 20 cm lang og 10-15 mm bred, og inni er det frø 7 til 12 mm lange., eggformet flatt, mørk i fargen. Disse fruktene er spiselige og også medisinske siden de har snerpende og antiparasittiske egenskaper.

Hva bryr de seg om?

Guamuchil tre

Hvis du vil ha et eksemplar av et guamuchiltre, anbefaler vi at du gir det følgende omsorg:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Land:
    • Gryte: universelt voksende substrat, men det er en plante som ikke kan være i en beholder i mange år.
    • Hage: den vokser i alle typer jordsmonn, selv om den foretrekker de som har god drenering.
  • Irrigasjon: 2-3 ganger i uken om sommeren, og hver 4-5 dag resten av året.
  • Abonnent: om våren og sommeren med organisk gjødsel, en gang i måneden.
  • Multiplikasjon: av frø om våren.
  • Rustikk: tåler kulde og svak frost ned til -1 ° C.

Hva syntes du om guamuchil-treet?