Skip to content

Guamuchiles eller chiminangos (Pithecellobium dulce)

12 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et ganske viktig tre som bærer noen frukter kjent som guamuchiles. Det er også kjent under navnet chiminango. Det vitenskapelige navnet er Søt pithecellobium og tilhører belgfrukterfamilien. Ordet søt kommer fra smaken og er en av de viktigste egenskapene til denne frukten. I dette innlegget skal vi snakke om de viktigste egenskapene til denne frukten og treet.

Vil du lære mer om Guamuchiles? Fortsett å lese, så forteller vi deg alt.

Hovedtrekkene

tornete grener av guamuchil

Guamuchil er et stort eviggrønt tre med en høyde mellom 15 og 20 meter. Den er ganske bred og robust, siden basen vanligvis når en meter i diameter. Det er vanligvis ganske grønt, noe som øker skjønnheten. Blandet med sin eviggrønne vane, er det et perfekt tre, ikke bare verdifullt for fruktene, men for sin prydverdi.

Det danner vanligvis ikke skog eller store grupper siden det vokser mer alene eller i samfunn med få individer. Frukten er kjent for sin søte smak når den blir rød under modning. Det finnes hovedsakelig i Mexico.

Kommer lave temperaturer den største måneden, guamuchiles gjennomgår en modning av belgene der fruktene utvikler seg. Når fruktene er farget rødt, er det det ideelle tidspunktet å konsumere dem. Den kan spises både fersk og tørr. Tiden der du kan finne dem i markedene er den nær regntiden.

Det er vanlig å finne guamuchiles på gårdene i Mexico nær stall og beite. De er ganske nyttige for å gi husdyrene litt spredt nyanse og holde dem friskere og sunnere. Ved å ha sine eviggrønne blader tjener de både for å gi skygge i de varmere månedene og for å beskytte mot kulde og regn i de mest regnfulle månedene.

Frukten blir ofte spist av planteetere. Disse dyrene sluker løvet etter hvert som den søte smaken blir vanedannende. Frukten har noen torner, men storfe er immun mot dem.

Utnyttelse av Guamuchiles

guamuchiles frukt

Disse trærne er perfekte for bruk på dårligere jord. Takket være det konstante bladfallet, på grunn av sin flerårige natur, forbedrer det makronæringsstoffene i den omkringliggende jorden. En av fordelene som denne typen trær gir det er deres lette tilpasning. Det er generelt i stand til å overleve miljøer av alle slag. Det spiller ingen rolle om det har regnet mye eller litt, om bakken er våt eller tørr osv. Det som påvirker klimaet til dette treet er frukten. I de mest regnfulle månedene før modningen finner vi ganske store og saftige frukter. Ellers vil vi ha små og tørre frukter når vi har lite regn.

Andre navn som vi kan finne fra Guamuchil er det av piquiche, guamoche, hvit chucum, etc.. Blomstene er små hvite og grønne flekker som en berusende aroma kan oppfattes fra. I løpet av februar måned begynner bladene å dekke seg, og blomstene sprer seg gjennom grener av små torner. Fruktene er i belger som, når de er modne, åpne for å frigjøre frøene. Disse frøene er ovale og flatt i form. De er vanligvis ikke mer enn 12 mm lange.

Distribusjonsområde

Guamuchil rød frukt

Guamuchiles finnes flere steder enn Mexico. De kan bli funnet i stor frekvens av 25 stater, blant dem er Baja California, Yucatán, Colombia, Venezuela og har nylig blitt introdusert av andre land som Hawaii, Puerto Rico, Cuba, Florida, Jamaica og noen områder av det tropiske Afrika.

Det er opprinnelig et opprinnelig tre i Mexico, og det sprer seg relativt enkelt takket være den store motstanden mot alle typer jord og atmosfæriske forhold. Frøene blir lett spredt når frukten spises av mennesker og frøene blir spredt. Når de er falt til bakken, tar de bare flere dager å spire. Dette er grunnen til at disse trærne har vokst enormt når det gjelder rekkevidde.

Nødvendige forhold og toleranse

fugler som spiser guamuchiles

Som vi har nevnt tidligere, er chiminangos i stand til å vokse i forskjellige typer jord, selv om de er fattige. De kan vokse enten jorda er grunne, kalkstein eller steinete. Videre har det blitt sett å utvikle seg godt i jord med brakegenskaper. Vi kan finne det i områder med høy tornet skrubb og savanne. Det er ikke hyppig å finne dem i furuskog og holm eikeskog eller i løvfellende tropiske skoger.

Det er ikke et tre som har vært veldig vellykket på urbane steder på grunn av de tornete grenene, allergien forårsaket for mange mennesker av den irriterende saften i øynene og de mange bladene som strøer gatene. Selv om det i private hager lykkes på grunn av det attraktive rødlige bladverket. Den er perfekt å blande med små hekker.

Når det gjelder landsbygda, Den brukes i felt som et levende gjerde der de tornete grenene gir en stor fordel. Og det er at takket være det kan hekker være intrikate slik at storfe ikke kan passere. Hvis de prøver, vil de stikke seg med tornene.

Dens vekst er ganske rask, og den tåler mye konkurranse fra andre urter om mat. På grunn av sin kraft og robusthet brukes den mange steder for å skape vindbrudd. På denne måten kan mange veier, motorveier og til og med hus beskyttes som ikke blir rammet av sterke vindstrømmer.

Det er et ganske billig tre siden det reproduserer veldig enkelt og har høy overlevelsesrate. På bare 5 eller 6 år kan du få treet perfekt utviklet med en høyde på ca. 10 meter. Dette betyr at i god stand, den er i stand til å vokse 2 meter per år.

Som du kan se, er guamuchiles gode trær for å nyte deilig frukt eller for å ta vare på husdyr.