Skip to content

Guide til hasselnøtter

25 de juli de 2021

De hassel Det er en løvfellende buskplante hjemmehørende i Europa og Asia som dyrkes for sine deilige frukter, hasselnøtter, men også sin fantastiske dekorative verdi, siden den også kan holdes som et isolert eksemplar eller i høye hekker på en måte som garanterer sikkerhet og privatliv. for de som vil nyte hagen.

De vakre grønne bladene blir en intens gul farge som uten tvil vil tiltrekke øynene til alle som kommer for å se deg. Vil du vite mer om ham? Ikke gå glipp av den guide til hasselnøttestell som vi har forberedt for deg, der du vil oppdage absolutt alt om denne spektakulære planten.

Hasselnøttegenskaper

Voksne hasselnøtter

Hazel, hvis vitenskapelige navn er Hasselnøtt corylus, Det er en busk eller et lite tre som vokser opp til 8 meter i høyden. Kronen er veldig forlenget og forgrener seg allerede fra basen. Bladene er avrundede, ca 12 cm lange, og er pubescent, det vil si at de har veldig korte og myke «hår».

Det er mannlige blomster og kvinnelige blomster. Den første er de såkalte kattene, som kan måle seg opptil 12 cm lange og er gulbrune i fargen; sistnevnte er derimot knapt synlige siden de spirer fra knoppene og er veldig små. Begge spirer i forskjellige eksemplarer -er en enestående art- om våren, før bladene dukker opp.

For at frukten skal danne seg, er det nødvendig at pollen fra de mannlige blomstene når de kvinnelige, og for det, i motsetning til andre planter, de bruker kraften fra vinden. Hvis du har vært heldig, vil hasselnøttene vokse i 8 måneder, det vil være når de er klare til å bli kalde før de spirer.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hasselnøttblader

Hvis du ønsker å ha et hasseltre i hagen din, må du følge rådene våre:

plassering

Det er en plante som må holdes ute, i full sol eller i halvskygge hvis været er veldig varmt. Tåler frost opp til -10 ° C, men ikke så høye temperaturer på mer enn 32 ºC.

Irrigasjon

Den liker kjølig og litt fuktig jord, så vanning må være hyppig. I de varmere månedene må den vannes 3 ganger i uken, og resten av året hver 4-5 dager. Vi vil bruke dette regn- eller forsurede vannet (tilsett væske av en halv sitron til 1 liter / vann) for å unngå klorose.

Abonnent

Å være en plante som har frukt til konsum Det må betales med organisk gjødsel, som gjødsel, ormstøp eller kompost en gang i måneden gjennom hele vekstsesongen (vår til sensommeren).

til vanlig

Den vil vokse uten problemer i jord med pH mellom 5.5 og 7. Det kan være i disse kalkholdige jordene, men for at det skal utvikle seg riktig, vil det være nødvendig å tilsette jernsulfat fra tid til annen eller gjødsle det med gjødsel for acidofile planter.

Beskjæring

På høsten til slutten av vinteren Stilkene som kommer ut fra basen, må fjernes, og den må beskjæres etter buskens natur.

Plantasje

Å være monoecious, det anbefales å plante to eller flere eksemplarer om våren (kvinne og mann) i rader etterlater en avstand mellom prøvene på minst 5 meter.

Et annet alternativ er å kjøpe en hasselnøtt som er podet for å spare plass i hagen.

Innhøsting

Hasselnøtter samles når konvolutten har endret farge (fra grønt til brunt) og det begynner å tørke ut, som oppstår rundt høsten.

Hvordan reproduserer den?

Hasselnøtter

Hasselnøtter reproduseres av frø eller skudd. Hva skal jeg gjøre i hvert tilfelle?

Frø

For å ha unge hasselnøtter, må frøene anskaffes om høsten – fortrinnsvis fra selve bushen, selv om de også vil hjelpe oss hvis vi kjøper dem i bulk på supermarkedet, og følg disse trinnene:

 • Det første du må gjøre er å så dem i en tupperware med vermikulitt fuktet med vann i kjøleskapet ved 6-7 ° C.
 • En gang i uken og i tre måneder vil tupperware fjernes og lokket åpnes slik at luften fornyes, og på denne måten unngås spredning av sopp.
 • Etter den tiden blir de sådd i potter med universelt voksende substrat blandet med 30% perlit, og de blir plassert i halvskygge.

Frøene vil spire i løpet av 2-3 måneder, holder jorden fuktig.

Stengler

Hasselnøtt er en plante som har en tendens til å ta ut mange stilker, som kan fjernes med en hakke -og veldig forsiktig 🙂 – om våren for senere å plante dem i potter eller i andre hjørner av marken.

Hvordan pode hasselnøtter?

Hvis du vil ha en hasselnøtt som bærer frukt, kan du pode den når den har en kofferttykkelse på minst 2 cm. For å gjøre dette må du vente til våren begynner å kutte en semi-woody gren og pode den på planten din, og lage en enkelt fullkløftgraft, som gjøres ved å lage et vertikalt kutt av en gren eller bagasjerommet, og introdusere skjæringen. For å fullføre, må du bare feste det med raffia-tau, og dekke det med en gjennomsiktig plastpose.

Etter ca. 21 dager, fjern posen, og bare to måneder senere kan du fjerne tauet.

Hasselnøtt skadedyr og sykdommer

Det er flere skadedyr og sykdommer som kan påvirke deg. La oss se hvilke som er de viktigste og hvordan vi skal behandle dem:

Skadedyr

 • Bladlus: de vises i blomstene, og forhindrer deres utvikling. Du kan behandle dem med Neem Oil, eller med insektdrepende olje som selges i barnehager.
 • Fruktknoppemøl: er en lepidopteran (Recurvaria manella) hvis larver angriper blomsterknoppene og senere bladene. De blir behandlet med insektdrepende olje om vinteren.
 • Vinterarbeid: sommerfugllarver Operopthera brumata det påvirker bladene, der de ruller. Planten må behandles før Carbaryl blomstrer.
 • Veggedyr: de er insekter på bare 1 cm lange, med et ovalt og litt langstrakt utseende. Den lever av bladets saft, og kan forårsake betydelig skade på hasselnøtter. De behandles med Neem Oil.

Sykdommer

 • Pulveraktig mugg: det er en sopp som hovedsakelig påvirker bladene, der hvite flekker vises. Det behandles med et systemisk soppdrepende middel.
 • Radikal råte: de er sopp som påvirker røttene når miljøet er veldig fuktig og jorda ikke har god drenering. Det behandles med systemiske soppdrepende midler.
 • Ondt av å rive: det er en sopp som ikke kan gjøres når den smitter planten. Grenene er helt revet etter bare 5 år. Heldigvis kan det forhindres ved å unngå overvanning og gjødsling om våren og sommeren.
 • Hazel gloesporiose: det er en sykdom som hindrer blomster i å utvikle seg. Den angriper eggeplommene og får dem til å bli mørke for å tørke. Den tar for seg Manzodeb på høyden av sommeren (august på den nordlige halvkule).

Hasselnøtter bruker

Hasselnøttblader

Hasselnøtt brukes hovedsakelig til fruktene, men også som en prydplante, enten som et isolert eksemplar eller som danner hekker. Men det må også sies at det har medisinske egenskaper, faktisk er det det febernedsettende, snerpende Y antidematøs.

Det kan tas ved å lage en infusjon med 25 gram grønne blader for å desinfisere sår, pollen som koker 50 gram i vann for å gi en sudorificerende effekt, eller etter å ha kokt 35 gram bark i 1 liter vann i 20 minutter som en snerpende.

Visste du alle disse hasselnøttfaktaene?