Skip to content

Guinea kastanje (Pachira aquatica)

12 de juli de 2021

De guinea kastanje Det er et av de mest dekorative trærne vi kan finne i barnehager. Det blir vanligvis sett på som en innendørs plante, siden den er tropisk, støtter den ikke frost, og tåler ikke engang litt kulde.

Men dyrking i hjemmene viser seg ofte å være veldig komplisert. Mangel på lys, å alltid ha det i samme gryte, eller overvanning er bare noen av feilene som ofte blir gjort. For å unngå det, Jeg vil fortelle deg hvordan du skal ta vare på det.

Beliggenhet – lett, men aldri direkte

Kjennetegn på Pachira

Guinea-kastanjen, hvis vitenskapelige navn er Pachira aquaticaDet er et eviggrønt tre som lett kan overstige 7 meter i høyden hvis været er bra og hvis det er plantet på bakken. Pottet vil det ikke vokse så mye, men for at det skal være sunt er det veldig viktig at vi legger det i et rom der mye naturlig lys kommer inn, bedre hvis det er en innvendig uteplass, og borte fra både kalde og varme trekk.

Vanning – Ikke for mye, ikke for lite

Vanning er viktig, men det er også viktig å gjøre det bra; det vil si å vanne jorden (ikke bladene) og bare når det er nødvendig. Hvordan vet du når du skal vanne? Vel, veldig enkelt. For dette kan vi gjøre noen av disse tingene:

  • Sett en tynn trepinne i bunnen. Hvis det kommer ut med mye vedheftende jord når det ekstraheres, vil vi ikke vanne.
  • Vei potten en gang vannet og igjen etter noen dager. Siden våt jord veier mer enn tørr jord, kan vi bli ledet av denne vektforskjellen for å vite når det er tid for vann.

Når det gjelder sprøyting, anbefaler jeg ikke å gjøre det unntatt om sommeren og hvis planten er sunn.. Hvis det er noen annen sesong av året og / eller hvis hun er syk, vil spraying skade henne. I alle fall er det å foretrekke å øke fuktigheten rundt deg ved å plassere briller med vann rundt deg eller en luftfukter, og dermed forhindre sopp.

Abonnent – Gjennom den varme sesongen

Guinea-kastanjen trenger «mat» for å ha det bra. Hvis vi tar hensyn til dette, Vi betaler det fra begynnelsen av våren til slutten av sommeren med flytende guano i henhold til indikasjonene spesifisert på produktemballasjen. Så det blir vakkert nei, følgende 😉.

Transplantasjon – Hvert annet til tredje år

Pachira aquatica plante

Når vi anskaffer oss en plante, har vi en tendens til å ta feil av å tro at det alltid kan være i samme gryte, men dette er ikke tilfelle. Substratet har næringsstoffer, men disse tømmes når røttene absorberer dem. Hvis vi har tenkt å glede oss over treet vårt i mange år, må vi bytte potte hvert 2-3 år, om våren. Vi velger en beholder med hull slik at røttene ikke råtner.

Trenger du mer info? Klikk her.