Skip to content

13 planter med gule blomster

6 de juni de 2021

Gul er en iøynefallende farge. Det er fargen på solen, stjernekongen, et av elementene uten at livet på planeten ikke ville eksistere … eller ikke slik det gjør. Derfor er det ingenting som å revitalisere en hage, uteplass eller balkong ved å legge til gule dekorative elementer.

I tillegg kan vi betrakte oss som heldige, fordi det er mange planter med gule blomster, store og små, som vil gi oss mange gleder.

Ayoyote

Thevetia peruviana er en busk med gule blomster

Ayoyote, også kalt gul oleander, indisk nøtt, amancay eller chilca, er en eviggrønn busk innfødt i tropisk Amerika hvis vitenskapelige navn er Thevetia peruviana. Nå en gjennomsnittlig høyde på 3 meter, men ved noen anledninger kan den nå 8 meter. Den blomstrer en god del av året hvis været er varmt, men for eksempel i Spania gjør det det vanligvis bare om sommeren. Blomstene er gule og rørformede.

Få frøene dine.

Calendula

Calendula produserer gule blomster

Calendula, en årlig eller flerårig urteaktig plante som er hjemmehørende i Middelhavet og Lilleasia, tilhører den botaniske slekten Calendula. Nå en høyde på maksimalt 40 eller 50 centimeter, og produserer oransje eller gule blomster det meste av året, spesielt arten Calendula officinalis, kalt buttercup.

og dyrk dine egne planter.

Dahlia

Georginer kan ha forskjellige former og farger

Dahliaen, som tilhører den botaniske slekten Dahlia, er en flerårig rhizomatøs plante som er hjemmehørende i Mexico, et land som også anser det som sin nasjonale blomst. Nå en høyde på mellom 20 og 40 centimeter, og blomstene blomstrer om våren-sommeren. Disse har forskjellige farger; ikke forgjeves, det er en av de mest kultiverte. Og selvfølgelig kan de også være gule.

Leter du etter pærer? Ingen produkter funnet ..

Freesia

Fresiaer er veldig aromatiske blomster

Freesia, som er en pæreformet (faktisk, snarere enn en pære, det den har er en snegle, som ikke er noe annet enn den hovne basen på stammen med buler som bladene spirer fra) som tilhører slekten Freesia. Det er hjemmehørende i Sør-Afrika, spesielt Cape-provinsen, og når en høyde på 30-40 centimeter. Den blomstrer om våren og produserer blomster i veldig muntre farger, som gul eller oransje, og en søt aroma.

Vil du så frø? .

Gazania

Gazanias er blomster som åpner seg med solen

Gazania, hvis vitenskapelige navn er Gazania rigger, er en flerårig urteaktig art innfødt i Sør-Afrika. Nå en høyde på omtrent 30 centimeter, og produserer blomster om våren og spesielt om oransje, rød, gul eller tofarget sommer. I tillegg har disse særegenheter at de åpner med solen, men på overskyede dager vil de forbli stengt.

Ikke gå tom for frøene dine. .

Solsikke

Solsikker er årlige planter

Solsikke, hvis vitenskapelige navn er Helianthus annuus, er en årlig urt som når en høyde på opptil tre meter, hjemmehørende i Nord- og Mellom-Amerika. Det er også kjent med navnene på calom, marigold, mirasol, flis mais eller skjoldblomst, og det er en av de mest interessante om sommeren. I denne sesongen produserer den veldig store blomster, som kan overstige 20 centimeter i diameter, med en fantastisk gul farge. Etter dem kan du samle fruktene deres, som verken er mer eller mindre enn rørene.

Dyrk din egen ved å kjøpe frø.

Gladiolus

Gladiolus er en flerårig pæreformet

Gladiolus, en bulbous som tilhører slekten Gladiolus, er hjemmehørende i Middelhavsområdet i Europa, samt Sør-Afrika, tropisk Afrika og Asia. Den kan nå en høyde på mellom 30 centimeter og en meter, avhengig av art, og blomstene blomstrer om sommeren.

du kan kjøpe pærer.

Guayacan

Guayacan produserer gule blomster

Guayacán, hvis vitenskapelige navn er Handroanthus crysanthus (før Tabebuia chrysantha) er et løvtrær som er hjemmehørende i den amerikanske intertropiske sonen. Den mottar andre navn, for eksempel gul guayacán eller araguaney. Den vokser mellom 5 og 7 meter i høyden, med en koffert på omtrent 60 centimeter i diameter. Blomstene er klokkeformede og er gruppert i tette blomsterstander, med en slående gul farge om våren.

.

Kina såpeholder

Den kinesiske såpeprodusenten produserer gule blomster

Den kinesiske såpeprodusenten, hvis vitenskapelige navn er Koelreuteria paniculata, er et løvtrær som er hjemmehørende i Øst-Asia. Nå en høyde på 7 meter, og produserer gule blomster gruppert i panicles gjennom hele våren.

Påskelilje

Påskeliljer er flerårige stauder

Narcissus er en pæreformet som tilhører slekten Narcissus, som er hjemmehørende i Middelhavsområdet og Asia. Når en høyde på omtrent 50 centimeter, og produserer ensomme eller grupperte blomster i paraplyer om våren.

Kjøp frø.

Kina steg

Kinas rosa hibiskus produserer blomster i forskjellige farger

The Rose of China, hvis vitenskapelige navn er Hibiscus rosa-sinensis, og populært kalt cayenne, valmue eller hibiskus, er det en eviggrønn busk hjemmehørende i Øst-Asia. Vokser til en høyde på 2 til 5 meter, og produserer store blomster mellom 6 og 12 centimeter i diameter, enkle (det vil si med en enkelt kronblad av kronblader) eller doble, monokromatiske (oransje, rød, hvit, gul) eller flerfarget.

.

Rosebush

Roser er busker som blomstrer hele året

Rosenbusken, som tilhører slekten Rosa, er en busk, klatrer eller ikke, vanligvis tornet, med opprinnelse i Asia; selv om vi finner noen arter hjemmehørende i Europa, Sør-Afrika og Nord-Amerika. Den når en høyde på mellom 20 centimeter og 3 meter i høyden. Den produserer blomster store deler av året, fra vår til høst, som kan ha en deilig duft.

Vil du ha en? Du kan kjøpe den.

Tulipan

Tulipanen er en pæreformet flerårig

Tulipanen er en løkformet plante som tilhører slekten Tulipa, innfødt i Asia, Europa og Afrika. Nå en høyde på ca 30-40 centimeter, og blomstene spirer om våren, og kan være i forskjellige farger mellom de røde, oransje og gule.

Kjøpe det.

Hvilke av disse plantene med gule blomster likte du best? Kjenner du andre?