Skip to content

Gult bladflekk (Septoriose)

7 de juli de 2021

De Septoria Det er en alvorlig sykdom (sopp) som vanligvis rammer mange planter. Hvis den ikke behandles riktig, kan den ødelegge blader og kan begrense veksten. Også kalt gul bladflekk, er en sykdom forårsaket av soppen Septoria lycopersici.

Denne soppen er en plantemorder Siden det kan overvintre i døde blader eller hageblader, kan det i stor grad påvirke løvverk og vekst av mange vanlige planter, medisinplanter og spiselige planter.

Kjennetegn ved Septoria

madrono blader angrepet av Septoriosis

I forskjellige frukter og grønnsaker, dens viktigste kjennetegn er utseendet til en brun eller gul flekk på bladets øvre eller nedre side er flekkene runde, med farger som gråbrun og måler vanligvis mellom 1,5 og 6,5 mm.

Soppen produseres av et patogen som er fra familien til Mycosphaerellaceae, symptomene dine er flekkene den etterlater på grenene, å være bekymringsfull når det gjelder plantasjen av hvete, ris, bønner, siden de er forgjengelige produkter, kan denne soppen ødelegge opptil 40% av innhøstingen, noe som fører til tap for bønder.

Det kan påvirke planter like etter at de har kommet inn i blomstringsfasen og vises normalt i blader etter hvert som den sprer seg oppover, og påvirker hele planten.

Starten på soppen er gul, blir deretter brun til bladet eller planten til slutt visner. På planten produserer den lav vekst og løvverk og reproduserer seg på veldig fuktige steder.

Hvis du lurer på, hvordan kan vi fjerne Septoria av plantene våre, infiserte blader bør fjernes For å begrense spredningen av soppen, bør man straks ty til en effektiv behandling som bruk av D-soppdrepende midler, for å beskytte planten.

Med denne typen soppdrepende midler det vil være mulig å kontrollere og forhindre septoria, bør behandlingen påføres grønnsaker så snart klimaet favoriserer prosedyren. Behandlinger bør gjøres i 7 til 10 dager.

Men,hvordan kan vi bekjempe det i hvete, mais, ris? Miljøfuktighet bør begrenses til ikke mer enn 50%, siden høye fuktighetsnivåer hjelper septoria å spre seg.

Derfor Vanningsvolumet må kontrolleres, noe som skal reduseres til det er nødvendigmå kulturens temperatur kontrolleres om natten. Det er praktisk at variasjonen ender mellom dag og natt ikke overstiger 5 grader Celsius.

blad fullstendig infisert av Septoriosis.jpg

Det er en organisk behandling for å unngå å ty til kjemikalier og skal tilberede et avkok av hestehale fortynnet i 4 deler vann for hver del av avkoket. Den skal påføres på bakken og på bladene, Denne applikasjonen bør gjentas hver 15. dag til det er klart at det ikke lenger er en infeksjon av soppen, men hvis soppen spres i alle plantasjene dine og er veldig avansert hvis du må ty til kjemikalier for å eliminere den.

For å bekjempe soppen området må være rentSiden de ikke liker rengjøring, må hagen eller barnehagen være fri for ugress som kan være vert for sykdommen, og de infiserte bladene må kastes.

Disse infiserte bladene bør ikke brukes som gjødsel tilbake til plantene., siden soppen blir igjen, og hvis den brukes som kompost, vil den feste seg til planten og drepe den. Det mange mennesker trenger er å eliminere det fra plantene sine, da det er en skadelig sopp som kan drepe planten.

Det er fremdeles ingen historie om hvor soppen ble født, det er kjent at det er et alvorlig problem for avlinger og planter, siden når de sprer seg, kan de tørke ut planten helt, så mange ser etter alternativer for å løse det så snart som mulig hvis det i alle fall blir funnet mer enn ett blad med denne sykdommen.

I dette tilfellet er det nødvendig og forsiktig å eliminere det helt for å unngå spredning, siden vi husker det vi må holde plantene våre beskyttet med noe soppdrepende middel.