Skip to content

Hackberry bonsai, hvordan blir den tatt vare på?

26 de juli de 2021

Hackberry er et av trærne som får større popularitet blant bonsai-fans. Og det er det, det er en veldig elegant art, veldig lett å dyrke, som motstår høye temperaturer, men også kortsiktig frost.

Tør å lage en hackberry bonsai.

Hackberry

Hovedpersonen vår er vitenskapelig kjent under navnet Celtis australis. Det kalles populært som kjent hackberry, og på katalansk som lladoner. Den er innfødt i Middelhavsområdet, der den vokser på kalkholdig, leireholdig jord. Dens vekstrate er middels rask. Den har små løvfellende blader, ca 2-3 cm lange, mørkegrønne i fargen. Bagasjerommet er kort, normalt rett, selv om det kan bues hvis det ikke har alt lyset det trenger, eller på grunn av grenens vekt.

Når den er etablert, tåler den flere måneder med tørke, selv om det er takknemlig å bli vannet fra tid til annen. I tillegg motstår den også lette og kortsiktige frost på opp til -4ºC.

Så som en bonsai er det en veldig interessant plante. La oss se hvordan det blir tatt vare på.

Celtis

Hackberry bonsai er egnet for nybegynnere, selv om det må tas i betraktning at det ikke helbreder sår så godt eller så raskt som andre trær, så det anbefales sterkt å beskjære drastisk beskjæring. Men hvis du ser at de er nødvendige, gjør du dem på slutten av vinteren før godværet kommer tilbake. På denne måten vil du ha et helt år å komme deg. Ikke glem å beskjære grenene som er for lange, eller til klype fra vår til høst for en tykkere krone. For å gjøre dette må du vente på at skuddene har omtrent 4 knop, og kutte 2.

Hvis vi snakker om plasseringen, må dette være i et veldig solrikt område, siden ellers ville utviklingen ikke være tilstrekkelig. På samme måte er det nødvendig å vanne 3-4 ganger i uken om sommeren og 2-3 resten av året, for å forhindre at underlaget tørker helt ut. Og når vi snakker om jorden, kan du bruke akadama alene, eller 70% universelt substrat med 30% perlitt.

Hackberry må transplanteres hvert annet år, på våren eller høsten. Avhengig av alder på treet, blir en tredjedel eller halvparten av røttene trimmet. Det anbefales på det sterkeste at etter transplantasjon, Benerva i flytende løsning tilsettes (selges på apotek) slik at røttene leges så snart som mulig.

Kos deg med hackberry bonsai 🙂.