Skip to content

Hagearbeidstips for hjemmet

20 de juli de 2021

Hvis du liker planter, vil du sikkert ha eller allerede ha noen inne i huset, ikke sant? Sannheten er at de gir mye liv, i tillegg til at vi kan puste inn mye renere luft. Uavhengig av hvilken erfaring vi har, vi kan gjøre feil med kultiveringen din. Hvordan unngå det?

For det skal jeg tilby deg en serie tips for hagearbeid hjemme. På denne måten kan du ha vakre inneplanter.

Ikke gruppere dem for mye

Grupperte innendørs planter

Dette er noe vi vanligvis gjør, spesielt når vi går tom for plass. Men vi må unngå det. Hver plante må kunne fange opp så mye lys som mulig. Hvis de er tett sammen, vil de ikke klare det. Av denne grunn må de holdes litt fra hverandre, nok til at bladene ikke gni mot hverandre. På samme måte må du alltid legge de høyeste bak og de minste foran.

Kontroller vanning

Vanning av inneplanter er om mulig noe mer komplisert enn for utendørsplanter. Underlaget forblir vått lenger, så frekvensen vi vanner dem må være mindre. I tvilstilfeller vi må sjekke fuktigheten på jordenFor eksempel ved å grave litt, bruke en digital fuktighetsmåler eller sette inn en tynn trepinne. I tillegg må vi fjerne overflødig vann ti minutter etter vanning, siden ellers ville røttene råtne.

Du må alltid vanne på bakken, aldri på planter. Det er også veldig viktig å bruke kalkfritt vann, men hvis vi ikke får tak i det, er det bare å fylle en beholder med vann fra springen og la den sitte over natten.

Beskjær når det er nødvendig

Beskjæringssaks for planter

Beskjæring av innendørs planter har to mål: å forhindre utseende av skadedyr og sykdommer og å opprettholde estetikk. Derfor, med saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, må vi fjerne tørre, syke eller svake blader, og også de visne blomstene.

Beskytt dem mot trekk

Innendørs planter er veldig følsomme for trekk, både kalde og varme. Av denne grunn, Vi må plassere dem så langt som mulig fra et vindu som vi liker å ha, fra klimaanlegget og fra gangene, siden ellers blir bladspissene snart brune.

Gjødsle dem for god vekst

Organisk gjødsel for planter

I de varme månedene er det veldig nødvendig å betale dem, for eksempel med universalgjødsel som allerede selges klar til bruk i barnehager og hagebutikker. Hvis vi vil, kan vi bruke naturlige produkter, som guano eller gjødsel, men vi må tilsette veldig lite mengde og vente til den har spaltet helt før vi gjødsler dem igjen.

Bytt potten slik at de kan fortsette å vokse

Hver plante har sin egen vekstrate: noen vokser langsommere, andre raskere, men alle trenger en transplantasjon fra tid til annen. For dette, Vi må plante dem i en potte som er 3-4 cm bredere om våren så snart vi kjøper dem, og igjen etter 2-3 år. For mer informasjon, klikk her.

Jeg håper disse tipsene og triksene vil være nyttige for deg for å ta bedre vare på inneplantene dine 🙂.