Skip to content

Hagebruk: hagearbeid og plantepleie som terapi for helse

25 de juli de 2021

De av oss som skriver på Jardineria, liker å synke fingrene i jorden og nyte den avslappende følelsen av duften av våt jord, furunåler og blomstrende knopper. De hagearbeid er terapeutisk og det er grunnen til at det utføres forskjellige aktiviteter rundt det, som er Hagebruksterapi en av de mest populære i disse dager.

Hagebruksterapi er ingenting annet enn stell av planter og blomster, men for terapeutiske formål å følge pasienter med forskjellige sykdommer.

Kjenne hagebruksterapi

Kompost

Hagebruksterapi er også kjent som Hagebruksterapi og det er en praksis som dykker ned i planter og deres pleie for å hjelpe mennesker som lider av psykiatriske lidelser, samt funksjonshemmede, eldre og barn. Det er en terapi som utnytter fordelene med naturen, men alltid med sikte på å oppnå forbedringer hos mennesker.

Dermed er den stell av planter, trær, blomster og busker gir muligheten til å sette i spill en serie evner og ferdigheter som hjelper pasienter i deres forhold, både i motoriske og psykososiale aspekter.

Som det er funnet, hagearbeidsoppgaver og kontakt med naturen har avstressende effekter Og det er derfor det er vanlig å føle en viss ro når vi er i hagen og tar vare på plantene våre. Men når det gjelder pasienter med forskjellige problemer, blir hagearbeid en bro som tillater det forbedre mentale ferdigheter, øke hukommelsesnivået, utføre bedre i manuelle oppgaver eller få uavhengighet. I flere land i verden er det horticultural Therapy Associations som fordyper seg i fordelene med plantepleie i folks helse.

Hagebruk og autisme

Hagebruk

Både hage- og frukthageaktiviteter er ideelle for mennesker med fysiske og psykiske lidelser, ettersom den konstante veksten og utviklingen av planteriket hjelper mennesker med å stimulere sansene. Derfor har hagearbeid og hagebruk blitt brukt til terapeutiske formål i mange år i land som Canada, Storbritannia og USA.

American Association for Horticultural Therapy ble grunnlagt i 1973, mens i mange av disse landene er hagebruk en del av Social Health Sciences.

Saken om autistiske barn er et godt eksempel på hvordan hagebruksterapi stimulerer sansene dine. Barna forbereder landet, så planter plantene og grønnsakene, tar seg av utviklingen og vedlikeholder hagene og frukthagene ved å utnytte disse forskjellige stadiene for å innlemme forestillinger om aritmetikk, forbedre deres sosiale ferdigheter og deres leseferdighet mens de hjelper dem til å få venner og uttrykke seg.

De sier at naturen er klok, og det er derfor kontakt med jorden og livet i det fri har stort potensiale for alle mennesker. Hvorfor ikke utnytte det da.