Skip to content

Hagestell om sommeren

28 de juli de 2021

Vi ga deg nylig noen tips for å ta vare på potteplantene dine om sommeren, den varmeste tiden på året. I dag skal vi fortelle deg en serie triks for hold hagen din sunn i løpet av disse månedene. Siden ikke noe klima er det samme, selv innenfor det samme området, kan det være mikroklima, det er derfor det er viktig å observere hagen godt gjennom året, å vite hvordan man kan oppdage mulige endringer eller problemer som kan oppstå.

Dessuten trenger ikke alle planter samme pleie: noen trenger mer eller mindre vanning, eller mer eller mindre sol. Om sommeren er skadedyr alltid på utkikk, da de må få nok mat til å overleve vinteren. Derfor, hvis vi blir forvirret, kan plantene våre i det minste bli ofre for bladlus, melblomst eller andre insekter. Og hvordan det er ikke noe bedre middel enn forebygging, det er ingenting som riktig pleie.

Japansk hage

For å differensiere og skille de forskjellige hagene etter klima, har vi klassifisert dem i to: våte hager typisk for områder med høy nedbør, og tørre hager mer typisk for varme klimaer og med betydelige tørkeproblemer.

Pleie av våt hage

For å beholde vår våt hage sunt, må du være nøye med vanning. Sopp er en av de verste hovedpersonene som en hage med disse egenskapene kan ha, fordi de elsker fuktighet, og umiddelbart kan de snike seg inn i plantene våre og kan skade dem mye.

Derfor, for å unngå unødvendige risikoer, anbefales det sterkt å ha innfødte planter eller som tåler klimatiske forhold i hagen vår. For å forebygge er det verdt å legge til et soppdrepende produkt (hvis mulig naturlig) i vanningen før og etter regnet.

Tørr hagestell

De hyppigste problemene med tørre hager de er utvilsomt tørken og alt det innebærer, det vil si skadedyr. Insekter som bladlus, edderkoppmidd eller melblomst vil gjøre noe for å mate. For å unngå opportunistiske sykdommer og / eller problemer, vil vi ikke komme over vann. Generelt sett må vi ta hensyn til at:

  • Trær og busker: vi må vanne en gang i uken, bortsett fra unge prøver eller de som er plantet i kort tid, som skal være to.
  • Palmer: anbefales å vanne to ganger i uken. Om sommeren vil det være usedvanlig viktig å behandle dem mot den røde snuten og Paysandisia archon. To skadedyr som kan påvirke dem alvorlig.
  • Kaktus og sukkulenter: ukentlige vanninger.
  • Plen og hagebruk: vann daglig.

Som i våte hager er det best å ha innfødte planter eller planter som kommer fra lignende klima. Dette er utvilsomt den beste garantien for suksess, for med dem kan du spare vann og penger.

Kaktushage

Beskjæring og gjødsling

Enten vi snakker om våte eller tørre hager, om sommeren beskjæring bør reduseres til å fjerne visne blomster eller tørre grener. På dette tidspunktet er plantene i full vekst, og skal ikke beskjæres.

Spesiell omtale av sesongkortene. Det er på denne tiden det abonnenten anbefales på det sterkeste for alle hageplanter. Vi vil bruke den i henhold til produsentens anbefalinger, uten å overskride dosen.

Og til slutt vil vi bare ha det viktigste: kos deg med hagen vår.