Skip to content

Her er hva alle burde vite om innendørs bonsai

24 de juli de 2021

De siste årene har vi begynt å se i barnehager og hagebutikker noen små trær plantet i veldig vakre brett som de hadde satt i en slags boks med en etikett som sier: Innendørs bonsai, som ofte skaper forvirring, fordi …hva er en bonsai?, og … hvorfor er det planter som regnes som innendørs?

Vi skal snakke om alt dette og mye mer i denne spesialen, for å kunne gi disse miniatyrtrærne den beste pleien.

Hva er en bonsai?

Acer palmatum bonsai

Og la oss starte, selvfølgelig, i begynnelsen. Hvis du nettopp har kommet inn i denne fantastiske verdenen, er det helt normalt å ha mange tvil, for ingen blir født å vite. Litt etter litt innser du at det du ser på etikettene til noen planter noen ganger ikke samsvarer med virkeligheten, slik tilfellet er med innendørs bonsai.

En bonsai er et tre eller en busk som kommer fra frø, skjæring eller lagdeling, som har blitt arbeidet for å gi den en viss stil og vedlikeholde den år etter år. Denne stilen er ikke laget av mennesker, men er en etterligning av stilene som planter bruker i deres naturlige habitat (du har mer informasjon om dette emnet her).

For eksempel: de som vokser i områder der vinden blåser kraftig og / eller regelmessig, vil produsere rikelig med grener som vil vokse i bare én retning, mens kofferten deres også utvikler seg etter vinden siden den ikke tillater det å gjøre det i en annen retning .-modus. Dette, i bonsai-verdenen, er kjent som Fukinagashi-stilen.

Dermed er ikke alle planter som kalles «bonsai», bonsai, spesielt hvis de selges i hagesentre eller planteskoler (unntatt selvfølgelig spesialiserte planter).

En annen viktig sak er alder. Kan vi stole på hvor gamle de forteller oss at de er? Sannheten er at det er praktisk talt umulig å kjenne til alderen, siden ikke engang lærerne er enige. Starter telling fra det øyeblikket skjæringen eller lagdelingen ble kuttet? Vent på at den skal rote? Eller skal det telles når det først plantes i et bonsai-brett? Det er ikke kjent. Alderen til «innendørs bonsai» brukes mer enn noe annet for å gjøre selve anlegget dyrere: jo høyere selgerne sier det er, desto dyrere blir det.

Hva er en innendørs bonsai?

Eurya Bonsai

Når vi snakker om innendørs bonsai, snakker vi om tropiske planter, som ikke er det de kan overleve innendørs hvis de er i et område der det er kaldt om vinteren (temperatur under 0ºC). Men du må vite at alle planter skal dyrkes utendørs når det er mulig. De trenger å føle luften, solen, regnet, … alt. Forholdene som en bonsai er inne i hjemmet, er noen ganger ikke det han ønsker.

Faktisk er sannsynligheten for at vi mister den veldig høy. Luftstrømmer, både kalde og varme, skader den alvorlig og svekker den. Men i tillegg har substratet det bærer allerede oppfylt sin funksjon, det vil si at det allerede har oppnådd at planten tar rot og vokser litt. Når vi tar det hjem, du må være veldig forsiktig med vanning fordi ellers vil røttene råtne lett på grunn av underlaget det har.

For alt dette skal vi gi deg en rekke tips og triks slik at du kan glede deg over det lille treet ditt i mange, mange år 🙂.

Hvilken omsorg trenger du?

Hvis du tør å ta en bonsai (eller bonsai-prosjekt), må du merke deg:

plassering

Du må plassere den i et rom der mye naturlig lys kommer inn, men som igjen er beskyttet mot trekk, for eksempel i stuen.

Irrigasjon

Vanning må være moderat. La det tørke litt før du vanner igjen. A) Ja, det blir vanligvis vannet 3 ganger i uken om sommeren og 1-2 ukentlig resten av året. Bruk regnvann eller ferskvann til dette.

Transplantasjon

Akadama

Det kommer an på arten. Det er vanligvis hvert annet år, men det kan være hver tredje eller til og med hvert år. For å vite når treet ditt skyldes, er alt du trenger å gjøre å observere det: Hvis du ser røtter på overflaten og / eller kommer ut gjennom dreneringshullene, vil det være på tide å transplantere det.

Tiden for dette vil være sen vinter-tidlig vår.

Hvordan gjør du det?

Den første tingen å gjøre er å forberede underlaget. Det er en blanding som viser seg å være veldig bra for alle arter og er følgende: 70% akadama + 30% kiryuzuna, men du kan også velge å endre kiryuzuna for kanuma hvis det er acidofile planter (Camellias, Gardenias) eller bartrær .

Når du har det, følg dette trinn for trinn:

 1. La bonsaisubstratet tørke godt.
 2. Fjern den forsiktig.
 3. Rengjør skuffen grundig, med en klut fuktet i vann, og tørk den.
 4. Plasser to biter av trådnett (en i hvert hull) og fest med ledning.
 5. Legg til et lag med underlag.
 6. Fjern underlaget fra røttene ved hjelp av en bonsai-krok. Når du er ferdig, legg dem (bare røttene) i en beholder med vann for å fjerne smuss som kan ha blitt igjen.
 7. Klipp røttene som ser svarte ut med en tidligere desinfisert saks.
 8. Legg den på brettet. Det skal være litt over kanten av skuffen (0,5 cm eller mindre), og litt vekk fra midten (0,3 cm eller mindre).
 9. Fest treet med ledningen du brukte til avløpsristene.
 10. Fyll brettet med underlag.
 11. Vann.

For å gjøre det enklere for deg, legger vi ved en video som viser hvordan du gjør det:

Beskjæring

Beskjæring av innendørs bonsai vil gjøres med sikte på å holde den i stil. Det som skal gjøres er således å observere treet fra en viss avstand, og se hvilke grener som har vokst for lenge. Når du har identifisert dem, du må trimme dem med en saks som tidligere er desinfisert med alkohol.

Den ideelle tiden å gjøre det er på slutten av vinteren, når temperaturen begynner å holde seg over 15 ° C.

Kabling

Vanligvis ikke nødvendig. Planten som selges som bonsai har allerede en definert stil, slik at grenene allerede er i den posisjonen den berører. Hvis ikke, kan de kobles til våren og stå med ledningen til høsten. Men det er praktisk at du sjekker det regelmessig for å unngå at ledningen etterlater et merke på treet.

Abonnent

I løpet av hele vekstsesongen, det vil si om våren og sommeren, må du betale med en spesifikk gjødsel for bonsai følge instruksjonene som er angitt på pakken. Du kan også betale om høsten hvis du bor i et område der det ikke forekommer frost, eller hvis de er svake (opptil 2 ° C) og av kort varighet.

Azalea bonsai

Og med dette er vi ferdige. Vi håper det har vært nyttig for deg, og du kan nyte planten din 🙂.