Skip to content

Her er hvorfor du ikke bør kaste eggeskall

16 de januar de 2023

Det er velkjent at eggeskall gir flott komposteringsmateriale, men nå lærer vi hvordan de kan gjøre så mye mer i hagen. I følge Leilighetsterapi, eggeskallvann kan være den næringsrike drikken plantene dine har lett etter, siden det er et svært effektivt, praktisk og rimelig gjødselalternativ. Enten du sparer vannet fra hardkokte egg eller du lager det med tomme skall, er eggeskallvann en fin måte å gjenbruke og få mer ut av eggeskallene dine.

Fordeler med eggeskall

Som det skjer, kan eggeskall gi alt kalsiumkarbonatet jorda trenger, noe som bidrar til å senke jordens pH-nivå og gjøre den mer alkalisk i motsetning til sur. Dette er utrolig gunstig for plantevekst fordi mange planter foretrekker å vokse i jord som har lav surhet. De lavere pH-nivåene i jorda hjelper plantene til å absorbere mer næringsstoffer, og den fungerer også som en frastøtende for elementer som kan være giftige for planter. Når det er sagt, sørg for at du undersøker om plantene dine foretrekker sur eller alkalisk jord eller ikke, og unngå å bruke eggeskallgjødsel på syreelskende planter. Eggeskall motvirker også noe kjent som blomstrende råte. Det er visse fruktbærende planter som noen ganger vil utvikle svarte flekker på fruktene når vevet brytes ned, og disse svarte flekkene er forårsaket av kalsiummangel. Råte i blomstrenden påvirker plantene betydelig og reduserer deres samlede utbytte. Dessuten kan eggeskall fungere som skadedyrbekjempelse i hagen din. Hjortene avverges av den varige duften av egg som tidligere var inne i skjellene. Så du vil ha færre rådyr som småspiser på plantene dine. Dessuten, fordi de ødelagte skjellene er harde og har skarpe kanter, vil myke insekter bli satt av av dem og mindre sannsynlighet for å invadere. Som Leilighetsterapi nettstedsnotater, mange planter elsker absolutt kalsiumkarbonat, da det bidrar til å holde jordens pH på optimale nivåer for å oppmuntre til vekst og lang levetid. Kalsiumkarbonat bidrar også til å styrke celleveggene til planter, noe som oppmuntrer til kraftig vekst. Men det er ikke bare de grønne delene av planter eller frukten de bærer som drar nytte av kalsiumkarbonatet. Mineralet oppmuntrer også til rotvekst, og bidrar til å styrke røttene slik at de kan vokse raskere. Men i stedet for å bare tilfeldig kaste skjellene på plantene dine og la dem brytes ned, Leilighetsterapi foreslår å lage kalsiumrikt eggeskallvann, som du enkelt kan gjøre i ditt eget hjem.

Lage eggeskallvann

Oppskriften og ingredienslisten er ganske enkel. For å lage det ideelle eggeskallvannet, foreslår SF Gate at du gjør følgende:

Trinn 1: Kok en liter vann.

Steg 2: Tilsett 10 rene og tørre eggeskall i vannet.

Trinn 3: La skjellene ligge i vannet over natten.

Trinn 4: Sil skjellene ut av vannet. Det er alt som skal til. Du kan deretter helle det melkeaktige vannet direkte på plantejorden for å få et næringsløft. Vi anbefaler å bruke omtrent to kopper av væsken. Gjør dette en gang i uken for maksimalt resultat. Det fine er at denne metoden for bruk av eggeskallvann fungerer bra for både uteplanter og inneplanter. Eggeskallvann kan også oppbevares i en lukket beholder ved romtemperatur for senere bruk.

Hvor effektivt er eggeskallvann?

Du spør kanskje hvor mye kalsiumkarbonat plantene dine vil kunne motta på denne måten. Ifølge Jeff Gillman, forfatter av Sannheten om hagemidler, de får nok. Som han fortalte SF Gate, la han et skall i vann i 24 timer og sendte deretter vannet til et laboratorium for testing. Resultatene viste at det eggeskall-infunderte vannet inneholdt fire milligram kalsium og kalium, sammen med små mengder fosfor, magnesium og natrium. Hvis du ikke vil lage vannblandingen fordi det virker som for mye arbeid eller du rett og slett ikke har tid, kan du alltid samle eggeskallene dine, rense dem og knuse dem direkte på jorden i hagen din eller i et fint pulver for å få lignende resultater. Den beste måten, SF Gate bemerket, er å pulverisere dem først i en foodprosessor eller blender og strø pulveret på jorden rett før du begynner å plante. På den måten får du både gi frokosten din et nytt liv, og gi plantene dine et boosterskudd for å trives.