Skip to content

Hilton Carters beste tips for styling av et hjem med planter

6 de juli de 2023

Frank the Fig startet det hele. Etter å ha flyttet til New Orleans som filmskaper, gikk Hilton Carter inn i en lokal plantebutikk på jakt etter et tre til sitt nye hjem. Han dro med en busket felebladfiken, som han kjærlig kalte «Frank». Carters første stueplante blandet stil og funksjon; det organiske elementet ville bringe liv til hans nakne leilighet, samtidig som det fungerte som en naturlig skjerm fra de travle gatene i det franske kvarteret utenfor. En enkelt plante ble snart to, og da han flyttet tilbake til hjembyen Baltimore, hadde Carter samlet inn 60 (som alle tok turen).

Frank og hans løvrike kamerater hadde brakt mer enn bare grønt til eierens plass. Gjennom å ta vare på dem og studere deres individuelle nyanser, hadde Carter også lært mer om seg selv. «Mens jeg pleide disse plantene, fant jeg glede i å se positiviteten i ny vekst. På grunn av den spenningen høstet menneskene rundt meg fordelen av et lykkeligere Hilton. Jeg lærte også å være litt mer tålmodig med og bevisst på menneskene rundt meg gjennom å pleie disse levende tingene,» minnes han. Mens han satte røtter i Baltimore, sådde Carter et sidekjas som kombinerte hans lidenskaper for potteplanter og interiørstyling. Han begynte å legge ut bilder av bregner, felebladfiken, filodendron og flere eksemplarer sammen med praktiske pleietips på Instagram (@hiltoncarter), som fanget oppmerksomheten til det planteelskende samfunnet. Carters hobby blomstret snart til en fullverdig karriere – han har nå utgitt tre bøker (Vill hjemme, Ville kreasjonerog Vill interiør,) lanserte en tidsbegrenset produktlinje på Target, og var vertskap for et show på Magnolia Network.

Hilton Carters potteplanter

Hilton Carters stueplante

Carter (hvis personlige plantesamling har utvidet seg til å omfatte flere hundre) liker å tilby dette rådet: «Happier plant, happier you.» Han forklarer: «Det handler ikke bare om å ha planter. Når du bryr deg om dem og ser at de har det bra, vil du motta den gleden.» Her deler Carter tips for å skape et stilig rom med blomstrende planter, pluss de beste valgene for nybegynnere.

Personlig vekst

Carters tips nummer én? Tålmodighet. «Jo flere planter du tar inn, jo vanskeligere blir det å forvalte dem riktig,» sier han. Når du har funnet riktig mengde lys og vann, vil det hjelpe den til å trives hvis du tar deg tid til å pleie hver enkelt potteplante. «Planter kan forvandle utseendet og følelsen til huset ditt, men de trenger også omsorgen og kjærligheten du vil gi alle andre levende ting. Når du får det riktig, vil du høste de sanne fordelene av å ha dem i livet ditt.» han sier. Overvanning er en vanlig feil gjort av nybegynnere. For å unngå skade, anbefaler Carter å bruke en fuktighetsmåler for å sjekke tørrheten til hver pottes jord før du vanner igjen.

Hilton Carter beskjærer hestehalepalmeplanten sin

Bakkekontroll

Å opprettholde sunne planter starter i bunnen. Carter’s picks (nedenfor) foretrekker hurtigtørkende, godt luftet jord. For «Marble Queen» pothos og kinesisk eviggrønn bruker han et forhold på 80 % potteblanding og 20 % perlitt. For å dyrke hestehalepalmen, ZZ-planten og slangeplanten, blander han 20 % perlitt, 10 % sand og 70 % potteblanding. For en mer standard jord, kan disse tre alternativene også plantes i kaktus eller sukkulentblanding (selges i poser i hagebutikker eller barnehager).

Pene potteplanter som er vanskelige å drepe

Ta med utseendet til Carters organiske interiør inn i hjemmet ditt med fem alternativer med lite vedlikehold

Slangeplante

Edderkoppplante

Mye vann er ikke nødvendig. La det holde seg helt tørt i to til tre uker før du vanner igjen; bruk en fuktighetsmåler for å sjekke jorda. Sett en slangeplante i skarp indirekte sol for å oppmuntre til ny vekst; Plasser i et lite lys hjørne av hjemmet ditt for å opprettholde utseendet.

«Marble Queen» Pothos

Plasser denne planten i middels lys slik at løvet fortsetter å utvikle sitt off-white flekkete utseende. Vann når jorden er tørr i henhold til en fuktighetsmåler. «En «Marble Queen» pothos snakker med deg om behovet for fuktighet. Hvis den vil si at den er tørr, vil løvet krølle seg sammen,» sier Carter.

Hestehalepalme

Hestehalepalme

Vær forberedt: Denne planten krever mye lys for å trives, så sett den på et sted med sterkt indirekte lys eller direkte sol. Å rotere den regelmessig er viktig for balansert løvverk og vekst. Når jorden er helt tørr, la den sitte slik i to til tre uker før du vanner igjen.

Kinesisk eviggrønn

Kinesisk eviggrønn

Siden det er tilbøyelig til å bli overvannet, bruk en fuktighetsmåler for å måle statusen til jorda. En kinesisk eviggrønn trenger en drink så snart jorden er tørr. Hvis du ser at bladene begynner å besvime, vann med en gang. Den tåler lite lys, men for ny vekst, sett den i middels til skarp direkte sol.

ZZ anlegg

ZZ anlegg

Tåler lite lys og sjelden vanning. La jorden holde seg tørr i to til tre uker (mål med en fuktighetsmåler) før du gir den en annen drink. «Det er viktig å rotere ZZ-planten med noen få ukers mellomrom,» legger Carter til, som sier at dette hjelper de tykke stilkene til å vokse oppreist.