Skip to content

Hjemmelagde rothormoner

7 de juli de 2021

For at stiklinger og planter skal vokse sunne og sterke røtter, er det ikke nok å holde underlaget fuktig. Vi kjøper ofte gjødsel med tanke på den synlige delen, det vil si bladene, stilkene og grenene, men rotsystemet må også ha sin egen »kompost». Faktisk, hvis rothelsen ikke er god, vil bladene snart se syke ut.

For å forhindre at det skjer, ikke noe bedre enn å få hjemmelagde rothormoner.

Hva er et naturlig rotmiddel for planter?

Når du lager stiklinger, eller prøver å redde en plante som har blitt igjen med et veldig svekket rotsystem, Det er praktisk å bruke et rotprodukt, det vil si et som stimulerer veksten av nye røtter. Som sådan er det flere typer, som kan klassifiseres etter deres opprinnelse: kjemiske eller naturlige.

Mens førstnevnte er laget med syntetiske fytohormoner, kommer sistnevnte fra naturlige planter, som frigjør fytohormoner som er ansvarlige for å stimulere spiringen av nye røtter.

Det er mange hjemmelagde rothormoner, for eksempel de som vi skal vise deg nedenfor:

Rothormoner med linser

Spir linser for å lage et hjemmelaget rotmiddel

Linser har en høy konsentrasjon av auxin, som er et plantehormon som er ansvarlig for å regulere planteveksten. Når frøene spirer, det vil si linser, øker konsentrasjonen av dette fytohormonet, så når du vanner med dem, rotvekst stimuleres av plantene.

For å gjøre dette trenger du en del linser til fire deler vann, og et glass eller en bolle. Deretter må du sette linsene i vann og vente på at de skal spire, noe de vil gjøre i løpet av 3-4 dager. Etter den tiden må du knuse dem godt og sile dem. Den resulterende væsken må helles i en beholder med vann (1 del av denne væsken for 10 vann). Og klar. Du har allerede et hjemmelaget naturlig rotmiddel og i tillegg effektivt 🙂.

Kanel som et naturlig rotmiddel

Kanel er et godt rotmiddel

Kanel, selv om den ikke har den samme funksjonen som auxin, hjelper røttene å vokse, som hindrer sopp i å påvirke dem, som er de farligste fiendene som planter har. Selv om det brukes mer i de som allerede har sitt eget rotsystem, er det også nyttig i såbed eller til stiklinger.

For å nyte fordelene, du må bare strø litt på underlaget, og vann. På denne måten vil vi få planter som ikke trenger å bekymre seg for uønskede soppleiere, og det gjør vi heller ikke.

Svarte bønner, gode rotstimulerende midler

Svarte bønner er gode planterotere

Bønnene er deilig tilberedt, men visste du ikke at de også er gode naturlige rotmidler? Dette skyldes at det samme skjer med linser: de er rike på auxiner. Derfor er en interessant måte å få planter til å ha et sunt rotsystem så snart som mulig, å få nok til å fylle en kopp.

Når du har dem, må du legge dem til i en beholder med 1 liter vann, og la den tildekkes i 8 til 10 timer. Etter den tiden, du må følge dette trinn for trinn:

  1. Først må du sile den og bare oppbevare den flytende delen. Med beholderen som fremdeles inneholder bønnene, er det bare å dekke den og la den ligge en dag.
  2. Etter 24 timer vil du legge til vannet du lagret i bønnebeholderen, og la det stå i 10-15 minutter. Og igjen vil du anstrenge den for å lagre vannet.
  3. Etterpå vil du dekke beholderen med bønnene, som vil forbli slik i en dag.
  4. Gjenta trinn 2 og 3 til de fleste av bønnene har spiret (dette vil skje etter ytterligere 3-4 dager).
  5. Deretter må du slå bønnene med en mikser. Disse vil hjelpe deg med å kaste dem inn i komposten, og øke hastigheten på komposten.
  6. Deretter må du legge 50% av vannet du har brukt i en ny beholder og 50% av det nye vannet.
  7. Til slutt, hver gang du vil bruke den, må du senke den mer, siden den er veldig konsentrert. Forholdet vil være 1 del av rotvann til 5 rent vann.

Eddik som rotmiddel, et utmerket produkt for planter

Eplecidereddik er utmerket som rotmidler

Eddik er en mat som vi bruker mye til matlaging, men den vil også være nyttig som rotmiddel. Ja absolutt, det er veldig viktig å ikke legge mer mengde enn nødvendigSiden det å være så konsentrert i stedet for å få det til å slå rot, ville det som skjedde være at det ville bli bortskjemt.

Derfor, ikke tilsett mer enn en liten spiseskje eplecidereddik for hver liter vann. Dette vil være mer enn nok for at plantene dine skal produsere nye røtter.

Aspirin, et medisin for planter med få røtter

Aspirin kan brukes som et rotmiddel

Hvis du har aspirin hjemme som allerede har utløpt eller er i ferd med å utløpe, har du muligheten til å bruke det som et medisin for de plantene som, uansett årsak, er svekket og / eller har få røtter. Det er enkelt å gjøre, og det tar ikke mer enn noen få minutter.

Faktisk, du må bare oppløse en aspirin i et glass med litt vann, og når den er oppløst, hell den resulterende væsken i gryten som huser planten. Et annet alternativ er å introdusere en skjæring som ennå ikke har begynt å forankre glasset på en time.

Når skal du legge rotmidlet til plantene?

Forankringen må legges til når du har skjæring, men det anbefales også sterkt å bruke det. når røttene til en plante har blitt manipulert mye (for eksempel under en transplantasjon), eller de har fått skade av beskjæring eller annen grunn. Uansett, selv om det er sunt, skader det ikke å vanne det med rotningshormoner fra tid til annen, siden dette vil få det til å vokse med bedre helse og større styrke.

Fant du det interessant?