Skip to content

Hjemmelagde triks for å ha vakre planter

26 de juli de 2021

Som i gastronomi er det mange hjemmelagde triks for planter som hjelper dem å vokse i god stand. De er tips som overføres fra generasjon til generasjon, og det er ingen bok som samler dem alle, men de er nyttige, og det er verdt å ta hensyn til dem for å forbedre det generelle utseendet til planter og blomster.

La oss starte med et veldig enkelt triks som er billig, og du kan gjøre det selv om du ikke har mange ferdigheter. Når tiden er kort og du vil forlenge fuktigheten til potteplanter du kan sette en tepose i beholderen. Du må bare lage et lite hull og plassere teposen og deretter dekke med jord. Posen vil beholde fuktighet, men forbedrer også drenering slik at vannet blir igjen i potten uten å bli vanntett.

Noen triks for planter

Mynteplante

Hvis det derimot skjer at du merker for mye vanning og du vil at plantens jord skal tørke, trenger du bare å fjerne planten fra potten og deretter pakke den inn i et absorberende papir som kjøkkenpapir .

Når du observerer plantene dine, vil du legge merke til at mange av dem lider av skadedyr og sykdomsangrep. Rosebusk kan være planter som er sårbare for angrep, så hvis du vil forhindre at bladlus påvirker planten, kan du dyrke dem ved siden av persilleplanten eller få bladlusene fra rosenbusken ved å plassere restene av kaffegrutet nær planten.

For noen dager siden fortalte jeg deg om viktigheten av rengjøring av plantenefjerner støvet som samler seg på bladene og stilkene. En god ressurs for å unngå støv er å legge noen dråper glyserin på en klut. Før deretter kluten over alle bladene på planten, og på denne måten blir det laget et lag som hindrer støvet i å konsentrere seg om bladene.

Tips for å ha vakre planter lenger

Fern

Hvis du har en ficus hjemme, vil du nå vite at det er en veldig motstandsdyktig plante som også tilpasser seg alle typer klima, men du kan få ficus til å se perfekt ut hvis du gjødsler den med en blanding av kaldt vann og honning . Du kan blande en spiseskje honning i en kopp vann og deretter vann for å få sterke grener og fargerike blader.

Når det gjelder Tanker, er det også bra hjemmelaget triks for planter som du kan innlemme i din daglige rutine. Hvis du vil at blomstringen skal vare lenger, kan du kutte tipsene til blomstringsstenglene når blomstene har visnet. Hvis du gjør det på dette tidspunktet, vil nye knopper bli født, spesielt hvis du i denne perioden også gjødsler planten og utfører vanning hver 72. time.