Skip to content

Hjemmemedisiner for å bekjempe skadedyr på plantene dine

26 de juli de 2021

Med ankomsten av godt vær kommer også de uønskede insektene og parasittene som skader plantene våre tilbake. Mealybugs, bladlus, edderkoppmidd, blant andre som ikke vil nøle med å mate på saften, og svekke dem. Imidlertid, vi vi kan hjelpe deg å kunne møte dem.

Av denne grunn skal vi forklare hvordan du lager hjemmemedisiner for å bekjempe skadedyr på plantene dine.

Kamille middel

Kamille

Kamille aktiverer den mikrobielle befolkningen både i jorda og i komposten. Disse mikrober er veldig gunstige for planter siden hjelpe dem med å få sterkere forsvar.

For å gjøre dette, må du bare legge til 50 gram kamille i 10 liter vann i en kjele til den koker. Sil deretter, la vannet avkjøles litt og påfør det direkte på plantene.

Tansy middel

TansyTanacetum vulgare) har et høyt innhold av pyretriner, som er en blanding av organiske forbindelser som hjelper til med å forebygge og bekjempe skadedyr. Faktisk inneholder mange kjemiske insektmidler disse forbindelsene.

For å gjøre det, må du lage en infusjon med 300 gram solbrun og 10 liter vann. La den hvile i 10 minutter, sil den, la den avkjøles, og til slutt kan du bruke den på plantene.

Nettle middel

Urtica dioica

Brennesle er planter som vi vanligvis ikke vil ha i hagene, men du ombestemmer deg helt sikkert når jeg forteller deg det brukt som insektmiddel (det er spesielt effektivt mot edderkoppmidd) og for å forhindre mugg. Og ikke bare det, men det hjelper også planten til å komme seg raskere etter et skadedyrsangrep.

For å gjøre dette, trenger du 2 kg fersk brennesle (eller 400 gram tørket brennesle) og 20 liter vann, og Følg disse instruksjonene:

  1. Plantene blir først maserert i vannet, og legger alt i en ikke-metallisk beholder i åtte dager.
  2. Rør hver dag for å blande godt.
  3. Etter den tiden sniker den seg inn.
  4. Deretter fortynnes 10% i 1 liter vann.
  5. Og så påføres den ved å vanne plantene.

Kjenner du noen andre hjemmemedisiner?