Skip to content

Hjemmemedisiner mot maur

21 de juli de 2021

Maur er noen av de smarteste insektene der ute, men de kan også være ganske irriterende for planter. Selv om de i løpet av blomstringssesongen hjelper dem med å transportere pollen fra en blomst til en annen, vil de ikke nøle med å benytte anledningen til å skade dem enda mer hvis helsestatusen til plantens vesen er svak.

Derfor er det interessant å vite hvilke hjemmemedisiner mot maur kan vi bruke, for selv om det er sant at det finnes syntetiske produkter – kjemikalier – med en veldig rask effektivitet, kan det ikke ignoreres at disse er giftige både for brukeren og for miljøet. Å ta vare på planter med naturlige og økologiske produkter er mulig, som du selv kan se. 🙂

Varmt vann

Hell varmt vann på maurtue

Varmt vann er det billigste som finnes, og et av de raskeste effektive virkemidlene. Kok opp vann i en gryte, og hell det hele i maurtue. Du vil glemme maur for alltid.

Natrium bikarbonat

Natron for å avvise maur

Baking soda blandet med like deler sukker er en av de beste naturlige rettsmidler for å eliminere maur. Bare du må spre det rundt de stedene som disse insektene bruker som inngang eller utgang, for eksempel vinduer eller dører.

Diatoméjord

Kiselgur, effektivt myggmiddel

Diatoméjord er fossiliserte mikroskopiske alger som, i tillegg til å tjene som gjødsel, er et av de beste insektmidlene der ute. Å avvise og eliminere maur, spre den over disse tilgangsstedene. Hvis du har kjæledyr, må du også legge dem under matere, da det ikke er giftig for dem.

Sitronsaft

Lag sitronsaft for å avvise maur

Lukten og spesielt smaken av sitroner er så merkelig at få dyr nærmer seg dem. Maur liker veldig ikke det, så ikke nøl med å presse to til tre sitroner og spray jorden og / eller plantene med saften.

Kjenner du noen andre midler mot maur?