Skip to content

Holly, juleplante

27 de juli de 2021

Holly er en annen juleplante veldig hyppig i bordene som feirer ankomsten av Jesusbarnet. De små røde fruktene gjør den til den perfekte planten for denne tiden av året, vakker og veldig dekorativ.

I disse dager er det mulig å begynne å se det i butikkvinduer og bord, så ikke glem å ha kristtorn hjemme for å feire høytiden.

Hvordan gjenkjenne det

Med acglatt ortose og bladblad og bladtak, kristtorn er en busk som tilhører familien til Aquifoliáceas. Det er det mest klassiske alternativet til misteltein og har stor likhet med det.

Livet hans kan være veldig langt og nå fem hundre år, men gjennomsnittsalderen er 100 år. De grønne blader står i kontrast til fruktene som er dropper som til å begynne med er grønne i fargen og deretter får en lys og veldig karakteristisk rød tone. Frukten forblir på bushen mye av vinteren.

Motstandsdyktig og vakker kan kristtorn nå opptil 20 meter i høyden, selv om det vanligste er å finne mye mindre eksemplarer enn de som vanligvis er i salg i desember.

Hvordan vokse det

Nå, hvis du vil ha din egen kristtorn hjemme, må du ha en plasser ute i halvskygge Det er en plante som trenger solen, men ikke full. Det multipliseres med at stiklinger er den beste tiden å gjøre det fra sensommeren til tidlig vinter. Hvis det dyrkes av frø, vil våren være den optimale tiden for det.

Øst busk tåler kulde godt, og selv om den tilpasser seg forskjellige typer jord, det beste er en som er sur og godt drenert.

Acwboo

Det ideelle er gjødsle jorden med en gjødsel rik på nitrogen for å oppnå bedre resultater ved å legge til en polstring om vinteren. Med disse bekymringene vil du ha en større sjanse for å lykkes.

Det er en busk som trenger et fuktig habitat, så hyppig vanning anbefales, spesielt om sommeren. Om vinteren må intensiteten senkes.

Blant skadedyrene som angriper det mest er bladlus og gruvearbeidere.

Holly