Skip to content

Hvordan vokse kristtorn riktig

5 de februar de 2021

Det er et av symbolene på julen, men i tillegg er det en av de perfekte buskene for hagen eller terrassen. Å kunne nyte det skjer ved å vite hvordan vokse kristtorn. Noe mye enklere enn det ser ut til, og det kan gjøre det lettere for oss å ha en plante en stund. Fordi det er en annen av dets dyder. Med riktig pleie er kristtorn en langlivet plante som vokser til en god størrelse. Så mye at hvis vi planter den i hagen, må vi nøye planlegge plasseringen. Vi snakker om hva som kan måle 10 meter høy og to brede. Et aspekt å tenke på når vi planter det direkte i bakken.

Utover å vite hvordan man skal vokse kristtorn, er det noe å vurdere. Det handler om en eviggrønn busk Derfor, om sommeren eller vinteren, vil den presentere sine karakteristiske tannede og spisse blader. Noe som vi ikke kan unnlate å nevne siden, på grunn av sin utrolige intense grønne, er det det som gjør denne planten perfekt for ethvert hagemiljø. Ja, det er sant at det vil være i julen når vi nyter fargen på fruktene. Men vi kan også lage det i fargen din resten av året.

Å vite hvordan man skal vokse kristtorn er ikke bare en juleoppgave. I virkeligheten og som alle andre planter, vil det kreve en rekke oppgaver for å vokse med velvære. Og det du trenger er akkurat det vi ønsker å se i dag.

5 ASPEKTER Å VITE HVORDAN DU KULTIVERER HOLLY

Før vi til og med ser i detalj hvordan vi skal vokse kristtorn, la oss få vite noe. Vi snakker om en av de sentrale rustikke buskene, slik at det allerede gir oss en anelse om deres lave etterspørsel etter pleie. Vi vil ikke si at det er en plante som tar vare på seg selv, men praktisk. Den største forholdsregelen vi må ta er å velge plantested riktig.

Og en annen merknad som vi må vite. Selv om bladene ikke egner seg til å bli inntatt, bladene er giftige. Noe som egentlig ikke burde bekymre oss for mye, siden det er sjelden barn eller kjæledyr er nysgjerrige på dem. Og det er logisk: å ha takkede kanter, bladene stikker litt. Et avskrekkende og naturlig våpen som kommer fra fabel for å nyte det uten å bekymre deg for noe annet.

Potte kristtornTør å oppdage hvordan du kan vokse kristtorn i første person. Få det hit

La oss se i detalj hvordan du kan dyrke en kristtorn for å nyte denne vakre busken.

1. En kul, viktig plassering

En detalj som godt kan betraktes som den viktigste når vi snakker om hvordan man skal vokse kristtorn. Og å forstå det kommer av å forstå noen aspekter av denne bushen. Vi snakker om en plante som tåler kulde perfekt, selv om det er strengt. En god grunn for Holly å løpe som en av dem kalde hardføre busker Mer populær. Det samme kan imidlertid ikke sies for varme. Holly er ikke en venn av solen, så vi må flykte fra å plante den på et varmt sted.

Av denne grunn er idealet å finne en halvskygge eller til og med skyggeplassering. Og i motsetning til andre planter, ikke vær redd for å plante den på et ventilert sted. Ikke bare vil det ikke skade deg, men du vil til og med sette pris på det.

2. En passende jord, nøkkelen til å vite hvordan man skal vokse kristtorn

I mange tilfeller er grunnen til at en kristtorn ikke trives, ingen ringere enn jorda. For å gjøre det riktig er idealet å ha litt sur jord. Hvis vi ikke kan garantere dette, er det nok at vi sørger for at plantestedet ikke er kalkholdig jord. Dette punktet er ekstremt viktig siden det er sannsynlig at hvis vi planter vår kristtorn i en jord med disse egenskapene, vil den ikke vokse og til og med dø.

Underlag for sure planterÅ bruke et surt plantesubstrat når du planter, kan hjelpe til med å akklimatisere kristtorn. Få dette underlaget her

Også viktig skape god drenering, noe veldig viktig når det gjelder hvordan man kan vokse en kristtorn.

3. En sjenerøs vanning, spesielt i varme måneder

Holly er en elsker av fuktighet. Et aspekt som er nært knyttet til behovet for god drenering. Mens vi om vinteren vil plassere vanningene, må de være rikelig og dype om sommeren.

Det gjør heller ikke vondt å fukte bladene hvis vi oppdager at varmen påvirker dem.

4. En streng beskjæring i henhold til arten

Interessant, kristtorn er en busk som liker ikke transplantasjoner men det har ikke noe problem med beskjæring. Hva mer: det er gunstig for planten. Dette gjør det ikke bare mulig å forme planten hvis det er det vi leter etter. I tillegg vil vi fremme en større konsentrasjon av blader.

SaksÅ vite hvordan man skal dyrke kristtro innebærer nødvendigvis å utføre en årlig beskjæring. Ta en titt på beskjæringsverktøyene våre

Den ideelle tiden til å beskjære er riktig i overgangen mellom vinter og vår. Hvis vi oppdager at vår kristtorn er syk eller har tørre grener, er det ideelle å utføre en alvorlig beskjæring. Og ikke bare det. Like viktig som å velge riktig beskjæringsverktøy er å desinfisere dem grundig.

5. En polstring for å møte vinteren

Vi legger igjen et siste viktig tips for slutten når det gjelder å vite hvordan man skal vokse kristtorn. Til tross for sin motstand mot kulde, er det verdt å beskytte den mot de tøffe vinterforholdene. Og vi snakker ikke om å dekke det med et termisk hageteppe. Vi snakker om noe så enkelt som å lage en polstring.

FurubarkunderlagVed hjelp av furubark kan vi lage et beskyttelseslag for busken vår. Kjenn her egenskapene

Takket være ham vil vi være i stand til å holde røttene til vår kristtorn beskyttet mot frost. Noe som ikke er viktig når det gjelder å vite hvordan man skal vokse kristtorn, men det anbefales på det sterkeste.

Gå videre og nyt dette julesymbolet til det fulle gjennom hele året!