Skip to content

Høst og hagestell

25 de juli de 2021

Høsten er en tid med store endringer for naturen, og dette kan sees bare ved å se på bladene, som skifter fra sommerens friske grønne til gule, brune og oransje toner.

Det er også en stor tid jobb i hagen, med forskjellige aktiviteter og rutiner å gjennomføre. Hvis du vil jobbe hagen om høsten du kan gjøre det uten ulempe.

Hvis du tenker på plant eple-, pære- eller plommetrærHusk å gjøre dem parvis eller flere, for bare på denne måten vil de pollinere siden de ikke kan gjøre dem av seg selv, men de trenger minst ett annet tre for å pollinere og bære frukt. Benytt også anledningen til å plante tulipaner, hyasinter, påskeliljer og andre pærer slik at de blomstrer om våren.

Senk varmen, husarbeidene begynner

Hage om høsten

Når du planter trær, må du huske å fjerne ugresset fra bakken slik at prøvene får alt vannet, uten å konkurrere med ugresset. I tillegg anbefales det at du dekker foten til trær, busker eller planter med mulch, kompost eller gjødsel for å forhindre at jorden tørker ut mens røttene forblir beskyttet mot frost.

Hvis du ikke vil plante nye trær men hvis du tenker på å flytte dem, er det den ideelle tiden å transplantere dem. Det samme gjelder busker som er løvfellende. Når det gjelder eviggrønne trær eller busker, er det best å vente til vinteren.

Fra høst er det viktig å redusere vanningsnivået. Det bør være mer avstand siden regnenes frekvens øker, og det tar også lenger tid å absorbere vannet på grunn av de lavere temperaturene. For å organisere deg, kan du vanne to ganger i uken for plener og en gang i uken for busker. Kaktus og sukkulenter kan vannes bare en gang i måneden. Før du begynner vanningen, dra nytte av sesongen for å sette beholderne i god stand, og kontroller at dreneringen ikke er tildekket, da det ikke er et passende tidspunkt for flom, og dette er veldig hyppig på grunn av langsom fordampning av vannet.

Plukk bladene, ta vare på jorden

Høstløv

En av de vanskeligste oppgavene til hage om høsten er den bladsamling men det er noe som må gjøres regelmessig for å ta vare på hagen. Dette inkluderer visne blader som du kan samle for å gjenbruke og kompostere. Det er også på tide å lagre pærer til sommersesongen, som georginer, begonier eller indiske siv. Disse pærene blir gjenfødt neste vår hvis du holder dem pakket i avis og oppbevart i en lukket eske.

Til beskytt røttene mot kuldeMange gartnere benytter seg av naturen og dekker bakken med mulch, som kan være furubark, halm, mulch eller sagflis. På denne måten isoleres røttene.

Høsten er også et ideelt tidspunkt å såing av gress eller ettersåing. Hvis du allerede har gress, bør du bruke et plen soppdrepende middel etter klipping for å forhindre typiske sykdommer forårsaket av tilstedeværelse av sopp.