Skip to content

Hosta

10 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om hosta. Dette er planter som har blader der nervene er veldig markerte og spisse. Dets vanlige navn er vakkert siden det har en stor attraktivitet takket være den uttalt nervøsiteten. Tone på bladet og dets størrelse er slående, og det trenger ikke store blomster for å ha stor dekorativ verdi. Det finnes varianter av mange typer med farger som kombinerer veldig bra med andre planter for å skape et godt design i hagen.

Med denne artikkelen kan du lære mer om hosta og hvilken omsorg den trenger for å holde deg i live og sunn.

Hovedtrekkene

Klyngede Hostas

Hostasene de kan nå en størrelse på en og en halv meter i diameter hvis de blir tatt godt vare på. Blomstringen er ganske attraktiv, selv om den ikke trenger å være en plante med høy dekorativ verdi. Blomstringen begynner på forsommeren der noen blomsterstilker dukker opp med noen hvite bjeller som vanligvis varer lenge.

Det finnes et bredt utvalg av hostas på markedet, og de nyanserte som er vanligst er de som selger mest. Dette er fordi de har bladets periferi med en hvit, kremaktig eller gulaktig tone. Denne ekstra fargen på kanten av bladene gir den bedre synlighet og lek med andre farger for dekorasjon. Å være bare blader, men som varierer med den fargen, De kan lage fargekombinasjoner selv med andre blomster uten å måtte blomstre.

Det er også andre varianter som har et ganske intenst blågrønt blad som gir større detaljer. Disse nyanserte varianter av hostas ser ganske bra og attraktive ut hvis vi plasserer dem i skyggen. Den hvite fargen gir lysstyrke i de mørkeste områdene. Det er perfekt å plassere på steder som balkonger og terrasser som vender mot skyggen. I noen mørkere områder av hagen kan det også tilby en god dekorasjon hvis vi kombinerer den med noen fargerike planter som får solstrålene.

Hostas krav

For å dyrke disse plantene i hagen vår, må vi vite visse krav som den trenger for å kunne vokse riktig. Hvis vi vil at bladene ikke skal visne, og planten tilbyr høyeste kvalitet, må vi være oppmerksomme på anbefalingene vi skal gi.

plassering

Hostas i fuktige omgivelser

Hosta-vekst forbedres sterkt i klima der luftfuktigheten er høy. Hvis området ditt ikke har for mye luftfuktighet, kan du leke med litt skyggefull plass i hagen der du med andre høye buskede planter kan lage områder med høyere luftfuktighet. Og dermed, vi garanterer planten vår nok fuktighet til å ha en god veksthastighet og en god kvalitet i bladene og blomstene.

Det anbefales å plante under et tre slik at det gir skygge og skaper et lite miljø med fuktighet. Du må også vite hvilken sort vi planter, siden det er noen som er mindre i størrelse og trenger mer sollys. Det første er å kjenne godt til arten vi dyrker for å kunne gjette bedre omsorgen den trenger.

til vanlig

Hosta blomster

Et viktig aspekt å ta hensyn til er jordtypen. Siden det generelt krever høy luftfuktighet, er det viktig at jorden kan beholde denne fuktigheten. Selv om de ikke er for krevende når det gjelder jordtype, er det bedre hvis den har en høy mengde organisk materiale. En leirete jord som har god fuktighetskapasitet er bra for hostaer.

Ikke forveksle fuktighet med vanntett. Planten trenger fuktighet, men uten å bli vanntett. For å gjøre dette må vi sørge for at jorden har god drenering slik at vannet ikke akkumuleres når vi vanner.

Når det gjelder pH, en surere pH er å foretrekke. Hvis vi har en mer kalkholdig jord, må vi korrigere jordtypen med en eller annen form for kompost eller uorganisk materiale som forsyrer jorden.

Vanning og kompost

Hosta blomster

For å garantere veksten og skjønnheten til hostas er vanning den mest betingende faktoren. Fuktighet er viktig, som vi har nevnt flere ganger, både luftfuktighet og jordfuktighet. Vi kan generere dette med vanning. Avhengig av hvor planten er, kan vi sprøyte miljøet slik at det i seg selv kan opprettholde den høyeste luftfuktigheten.

På den andre siden, vanning bidrar også til å opprettholde et gunstigere fuktighetsmiljø hvis du finner god drenering. Ellers kan vi få hostaen til å råtne hvis vanningsvann akkumuleres. Avhengig av kvaliteten på jorden og miljøet vi har plantet den i, kan vanning være flere ganger i uken eller mindre. Hvis luftfuktigheten forblir høy, trenger du ikke så rikelig vanning.

Abonnenten trenger ingen spesielle betingelser. Bare husk at du må bruke den sjenerøst. Det anbefales å med jevne mellomrom legge til en håndfull kompost rundt stammen. På denne måten etterfyller vi jorden litt etter litt, siden den mister næringsstoffer. Med kompost kan vi også kontrollere pH rundt røttene. På denne måten er det mulig å garantere at den er litt sur etter behov for optimal utvikling.

Skadedyr og multiplikasjon

Hosta-funksjoner

Du har kanskje hørt at hostas, ved å opprettholde et miljø med både jord og fuktighet i omgivelsene, skaper en perfekt komfortsone for å tiltrekke seg snegler og snegler. Vel, det er helt sant. Disse bladene er som sjokolade og godteri for barn og de ikke så unge. Hvis snegler og snegler akkumuleres på bladene til hostaen din, må du bruke både organiske og ikke-organiske midler for å eliminere dem.

Den beste teknikken er å fjerne dem manuelt regelmessigVi ønsker heller ikke å få disse dyrene til å lide.

Denne planten beskjæres vanligvis ikke, men mer enn noe annet for å kutte bladene som forblir tørre eller visne. Det kan enkelt reproduseres ved deling av busken.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan ta godt vare på hosta i hagen din.