Skip to content

Hovedvarianter av mandeltrær

25 de juli de 2021

De mandel Det er et høyt ornamentalt frukttre som kan dyrkes i alle slags tempererte hager rundt om i verden. Veksthastigheten er ganske rask, og med en høyde på 6 meter og en kalesje på opptil 4 meter i diameter gir den nok skygge til å ha en piknik under grenene.

Men, Visste du at det finnes forskjellige varianter av mandeltrær? Frukten, mandelen, har en deilig smak, men avhengig av sorten er den enda mer. Finn ut hvilke som er mest brukt.

Almendro Ferranduel

Mandelblomstrer

Dette er et kraftig voksende tre, som har en kraftig forgrenet krone. Det er sen blomstring, og modningen av frukten er også sent. Skallet på mandlene er veldig hardt. Disse er store og langstrakte.

Det er en veldig interessant variant siden den motstår lave temperaturer, men ja, den trenger at blomstene pollineres. Den har en forestilling av 27%.

Almendro Ferragnes

Det er et tre veldig produktiv, selv om det kan se annerledes ut. Den har få grener, men den er en av de beste som vokser i alle typer jord, og produserer en stor mengde mandler for hele familien. Det er sen blomstring og motstår kulde. Fruktene er langstrakte og har en halvhard skall.

Den eneste ulempen er at den trenger at blomstene pollineres, men ellers bør du vite at den har et utbytte på 40%.

Mandel Guara

Det er et mellomstort tre med få grener. det er blomstringen er sen, og fruktene modnes raskt. Formen på mandlene minner om et hjerte fordi de er avrundet på den ene siden og smale på den andre, og ender i et punkt.

Det er selvfruktbar, noe som betyr at den ikke trenger pollen fra et annet mandeltre for å bære frukt. Den har en ytelse mellom 37 og 40%.

Mandeltre Lauranne

Bilde - Chrysolar

Det er et tre av middels kraft som produserer en stor mengde mandler. Blomstringen og modningen er sen, så den vokser godt i kaldt klima. Fruktene har et semi-hardt skall, og er langstrakte og smale i form.

Dens ytelse er mellom 35 og 38%.

Kjente du disse varianter av mandeltrær?