Skip to content

Hva du skal gjøre når de gir oss en bonsai

14 de juli de 2021

De har gitt deg en bonsai. Og nå det? Nå … er det på tide å tenke på skjønnheten 🙂 , men også for å lese om deres omsorg. Nybegynnerfeilen vi alle gjør – inkludert meg selv – ønsker å gjøre ting mot det som det ikke trenger på det tidspunktet, som å beskjære det, koble det til eller transplantere det.

Vi er i tvil så snart vi mottar den, og det er normalt. Vi må imidlertid være klar over at det er veldig viktig å være tålmodig, ellers kan vi ende opp med å kaste den i komposthaugen. For å unngå det, skal jeg fortelle deg det hva du skal gjøre når de gir oss en bonsai.

Er det innendørs eller utendørs?

Selv om det ikke er noen bonsai – eller faktisk ingen innendørs planter -, Det er nødvendig å se om den har etiketten eller det står et sted «Innendørs Bonsai», for i så fall må vi skjemme bort den mer den som «er» utenfra. Hvis vi fortsatt er i tvil, må vi vite at Serissa, Ficus og Carmona generelt er merket som innendørs bonsai, og som utendørs bonsai til alm, lønn, bøk, bartrær, etc.

Velg riktig sted

Innendørs bonsai

Hvis du har fått en innendørs bonsai, Ideelt sett bør du ha det i et rom der mye naturlig lys kommer inn, vekk fra trekk (både kaldt og varmt).

Utendørs bonsai

Hvis du har fått en utendørs bonsai det er bedre å ha det utenfor, i halvskygge, siden det ellers ikke vil overleve.

Observer den og vanne den når det er nødvendig

I løpet av det første året er alt du trenger å gjøre å holde det i live, det vil si du må vanne den tre eller fire ganger i uken om sommeren og hver 3-4 dag resten av året, og observer det for å forsikre deg om at alt går bra.

Hvis du virkelig vil beskjære det, anbefaler jeg at du bare kutter ned de grenene som vokser for mye, og etterlater stilen som den allerede har definert, når som helst på året. Bruk saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol.

Maple bonsai

Hvis du trenger mer informasjon, kan du klikke her.