Skip to content

Hva du skal plante i en planter

25 de juli de 2021

Planteren er en beholder hvor du kan sette mange planter og lage spektakulære komposisjoner. Det er veldig nyttig når du vil dekorere balkongen, vinduskarmene eller terrassen, siden den kan være laget av plast, som er et materiale som veier lite, eller terrakotta, som veier mye mer og derfor er motstandsdyktig mot vinden.

Men, Vet du hva du skal plante i en planter? Det er et bredt utvalg av planter du kan velge mellom, men vi kommer til å anbefale de som vi tror vil vokse mye bedre i den. Ikke gå glipp av det.

Kaktus og saftige planter

Kaktus og sukkulenter er sukkulenter som på grunn av deres størrelse er mange arter som kan være i planter. Faktisk, med dem kan du lage flotte komposisjoner. Men det er selvfølgelig noen som er mer anbefalt enn andre, så Vi anbefaler at du unngår søyle siden disse med tiden vil trenge mye plass for å vokse.

For sin korrekte utvikling det anbefales å plante dem i sandunderlag, slik som akadama, pomx, elvesand eller lignende, på denne måten vil overflødig vann være i stand til å komme ut veldig lett, og dets røtter vil alltid bli luftet, og dermed kunne oppfylle sin funksjon uten problemer.

Bregner

Bregner er planter som vanligvis brukes til å dekorere hjemmets indre. De ser veldig bra ut uansett hvor de blir satt, siden bladene er de mest elegante. Dens vekstrate er treg og dens røtter er ikke invasive, slik at de kan dyrkes i beholdere så lenge det brukes et substrat med god drenering, for eksempel svart torv blandet med perlit, og de er beskyttet mot direkte sol.

Det er selvfølgelig tilrådelig bruk arter som ikke vokser veldig mye, slik som de fra slekten Asplenium, Nephrolepsis og Pteris, som kan plantes enten alene eller i store planter med andre bregner.

Blomsterplanter

Når vi snakker om blomstrende planter, refererer vi til alle de urteaktige plantene som dyrkes for deres ekstraordinære blomster. I barnehager og hagebutikker, så vel som i lokale markeder, finner du et bredt utvalg av dem, for eksempel:

  • Begonier: de er flerårige planter, men på grunn av dens lave toleranse mot kulde i mange deler dyrkes den som en sesongplante. Likevel er blomstene veldig pene, og siden de ikke vokser mer enn 20-40 cm (avhengig av sorten), kan den oppbevares i en planter sammen med andre blomster. Den eneste ulempen er at den bare kan være i halvskygge; solen brenner bladene.
  • Marigolds: dette er toårige planter, det vil si at deres livssyklus varer i to år, som blomstrer i løpet av det andre året. Blomstene minner veldig om tusenfryd, de er oransje. Med en høyde på opptil 30 cm er de perfekte å ha i planter.
  • Geraniums: de er hovedpersonene i andalusiske uteplasser og balkonger i alle de varme tempererte områdene i verden. Avhengig av art, kan de vokse fra 40cm til 80cm. De liker solen og kan vokse godt i halvskygge, og trenger bare 2 eller 3 vanlige vanninger for å se bra ut. I tillegg er de flerårige planter, noe som betyr at de vil holde i flere år.
  • Tenker: disse årlige syklusplantene (det vil si at de spiser, vokser, blomstrer, bærer frukt og til slutt dør på bare ett år) er ideelle for å dekorere uteplassen eller terrassen om vinteren, det er når deres dyrebare blomster blomstrer. De vokser til en høyde på 30 cm, og kan dyrkes i solen eller, bedre, i halvskygge.
  • Blant mange andre, som f.eks Rose busker, den pæreplanter, den primula, etc.

Ideer

Hvis du trenger ideer for å ha planter din vakkert dekorert, er det noen få: