Skip to content

Hva du skal plante i krystallglass

9 de juli de 2021

Glassglass brukes vanligvis til å fylle dem med en drink, men … hva skal jeg gjøre med de som, uansett hvor mye vi vasker dem, forblir skitne? Resirkulere dem? Vel, det er absolutt et alternativ, men hva med å gi dem et nytt brukstid?

Hvis du ikke vet hva du skal plante i krystallbriller, ta en titt til bildene (og ordene, selvfølgelig) i denne artikkelen 😉.

Planter i krystallglass

Glassvaser kan være veldig interessante potter for små planter., og til og med for de som praktisk talt ikke trenger noe som nellikene i luften. På samme måte kan det plantes veldig små sukkulenter i dem, for eksempel Frithia, Sempervivum eller Lithops. Men dette er ikke de eneste: Hvis du vil ha noen kulinariske planter som er enkle å vedlikeholde på kjøkkenet ditt, ikke nøl med å plante persille, mynte eller basilikum. Og hvorfor ikke? Du kan også sette vannplanter eller elvebredder, som Bletilla, Soleiroa eller Acorus.

Ja absolutt, du må være veldig forsiktig med vanningDet er derfor vi skal anbefale at du bruker et veldig porøst underlag, for eksempel pimpstein. Hvis du ikke får tak i det, kan du velge å bruke den dekorative sanden de bruker til blomsteroppsatser, eller til og med tidligere vasket elvesand blandet med 30-40% svart torv. På denne måten vil du ha noen vakre og veldig dekorative krystallglass som du kan dekorere hjemmet eller terrassen med.

Så nå vet du, hvis du vil ha litt forskjellige dekorative elementer, gi en ny sjanse til de brillene du ikke liker så lite. Sikkert med disse tipsene får du det 😉.

Hvordan plante i en glassvase?

Glassvaser er beholdere som bare kan brukes som potter for planter som oppfyller en rekke egenskaper: voksenstørrelsen er liten, de vil ha veldig lite vann eller tvert imot de vil ha mye, og hvis vi også vil ha dem hjemme , de må leve godt innendørs.

Så langt er de vi har nevnt slik, bortsett fra sukkulenter som bare vil være gode på godt opplyste steder; så hvis du allerede har bestemt deg for en, du må bare følge dette trinn for trinn:

  1. Først må du vaske glassvasen grundig med oppvaskmaskin og vann, og tørke den.
  2. Fyll den deretter med vulkansk sand eller grus hvis de er saftige, eller med torv blandet med perlit hvis ikke.
  3. Deretter lager du et hull med fingrene i midten og introduserer planten uten potten.
  4. Til slutt, fyll på og vann litt, og unngå vannlogging.

Kan du ha planter i lukkede glasskrukker?

Du kan bruke lukkede krukker som blomsterpotter

Det er ikke veldig tilrådelig. Kombinasjonen av mangel på ventilasjon + fuktighet er grobunn for sopp, som kan drepe plantene på kort tid. Nå er det et triks: stikk hull i glassene på glassene. Disse, som jeg sier, kan være små, slik at de ikke vil skade estetikken til helheten.

Planter i glassflasker, et interessant alternativ å dekorere

Hvem sa at du måtte ha mer eller mindre stor plass for å ha en hage? Nå kan du ha din i en glassflaske og velge små planter, som Lapidaria, Argyroderma, Lithops, … Du kan gjenskape habitatet til disse sukkulentene ved å bruke akadama (til salgs), som er brun eller pimpstein (til salgs) som underlag.) som er klarere.

Hva er pleien med orkideen i en glassvase?

Orkideer kan ikke leve i krystallglass

Du har kanskje sett orkideer i glasskrukker og forelsket deg i dem. Det er normalt! Blomsterhandlere setter dem på en måte som gjør at alle vil kjøpe dem. Men uheldigvis Disse plantene kan ikke leve i disse beholderne: Røttene deres ender opp med å råtne som et resultat av vannet som forblir stillestående inne i vasen.

Og i tillegg er typen orkide som er mest brukt til dette epifytter, som Phalaenopsis, som bare forverrer problemet, siden disse plantene, når de vokser på grener av andre planter, utvikler luftrøtter og Som en konsekvens av disse røttene utsettes for friluft.

Derfor den ideelle potten for disse blomstene er en som har dreneringshull, og som er gjennomsiktig hvis den er epifytisk. I tillegg må den fylles med substrat for orkideer (til salgs), og ikke en konvensjonell. Så hvis du har anskaffet en som er i en krukke, ikke nøl med å transplantere den om våren, eller om sommeren hvis du har anskaffet den den sesongen, og følg dette trinn for trinn:

  1. Forbered først den nye gryten din, og fyll den litt mindre enn halvfull med orkideunderlag.
  2. Fjern deretter planten forsiktig fra vasen. Snu den om nødvendig slik at røttene kommer ut intakte.
  3. Legg den i den nye potten.
  4. Fyll deretter ferdig med orkideunderlag.
  5. Til slutt, vann med destillert vann, regn eller en som har lav pH (mellom 4 og 6).

Hva synes du om ideen om å plante planter i krystallglass? Visste du at de kunne brukes til dette formålet?