Skip to content

Hva er angiospermplanter?

8 de juli de 2021

Angiosperm planter er den største gruppen i Plant Kingdom. De har klart å kolonisere praktisk talt hele kloden, og alt takket være deres tilpasningsevne. De dyrkes mest i hager, og det er det … hvem liker ikke blomster?

La oss lære mer om disse fantastiske plantene: deres opprinnelse, hva som gjør dem så spesielle og mer.

Opprinnelse og hovedegenskaper til angiospermplanter

Cocos nucifera, kokospalmen

Angiospermer er planter som har blomster og frukt med frø, som er det som skiller dem fra gymnospermer. De finnes i de aller fleste plantesamfunn: trær, kaktus, sukkulenter, urteaktige planter, busker, … I alle bortsett fra bregner, nåletrær, sylver og mose. De har klart å tilpasse seg å leve både i de varmeste ørkenene og i de høye toppene; på sandjord og kalkstein.

Opprinnelsen til disse nysgjerrige plantene er funnet i tropene under Nedre kritt for rundt 145 millioner år siden. Litt etter litt spredte de seg mot de mer tempererte områdene, til det var kjent at de erstattet gymnospermene.

Selv om det ikke er kjent hvilke planter de kommer fra eller hvordan de utviklet seg, takket være restene som er funnet, kan vi få en ide om hvordan de begynte:

  • Pollenkorn: først var de veldig like gymnastikkspermene (monocolporated), men senere dukket det opp mer utviklede korn (tricolore, tricolore og triporated).
  • Ark: de første var hele, lik de av monokotyledone planter (som urter).

Ved å ha mindre blomster, med mer levende farger, og ved å beskytte frøet til det er ferdig modnet, gjør det det lettere for de neste generasjonene å spire og komme videre.

Angiosperm plantetyper og navn

Hvis vi tar i betraktning at angiospermer kan være trær, busker, palmer, urter, pærer og klatreplanter, kan vi få en ide om hvor mange disse typer planter er. Derfor har det ikke vært enkelt å gjøre dette valget av angiospermplantenavn, siden vi alle har vår egen smak og preferanser.

Likevel bør du vite at disse artene er valgt som, i tillegg til å ha stor dekorativ verdi, er relativt enkle å ta vare på og vedlikeholde:

Tre – Jacaranda mimosifolia

Jacaranda er et ornamentaltre

Det er kjent som jacaranda, jacaranda eller tarco, og det er et løvtrær som er hjemmehørende i Sør-Amerika. Den kan nå en høyde på 12 til 15 meter, og kronen er vanligvis formet som en paraply og måler 10-12 meter i diameter under gunstige forhold. Bladene er tosidige, grønne og 30 til 50 cm lange.

Blomstrer om våren, produserer en stor mengde lilla blomster gruppert i panicles. Noen ganger blomstrer den også om sommeren, men mer tynt. Frukten har form av et kastanett og inneholder bevingede frø.

Motstår opptil -7 ° C.

Busk – Grov rose

Rugosa rose er en blomstrende busk

Kjent som japansk rose eller Ramanas rose, det er en art av tornebusk som er hjemmehørende i Øst-Asia. Danner tette klumper mellom 1 og 1,5 meter høye, og utvikler pinnate blader 8 til 15 cm lange, grønne.

Blomstrer fra sommer til høst. Blomstene er mørkrosa til hvite, 6 til 9 cm i diameter og aromatiske. Frukten er en stor hyben, 2-3 cm i diameter og rød.

Den er godt motstandsdyktig mot kulde og frost ned til -15 ° C.

Palmetre – Phoenix canariensis

Kanarisk palme vokser raskt

Kjent som palmene på Kanariøyene eller palmene på Kanariøyene, og er en palmeart som er endemisk til Kanariøyene. Den utvikler en enkelt koffert omtrent 12-15 meter høy og 50 til 70 centimeter i diameter, kronet av pinnate blader 5 til 7 meter lange, grønne.

Blomstrer om våren, produserer blomster gruppert i gulaktige aksillære blomsterstander. Fruktene er ovale, ca 2-3 cm lange, med oransje-gul farge, og inne i det finner vi et frø.

Motstår opptil -7 ° C.

Urte – Zea mays

Mais er et bredt dyrket gress

Kjent som mais eller maisplante, er det et gress som er hjemmehørende i Mexico. Dens livssyklus er årlig, det vil si at den spirer, vokser, blomstrer og bærer frukt og tørker deretter opp på bare ett år. Den kan nå og overstige en meter i høydenog utvikler stengler med få, lansettformede, grønne blader.

Blomstrer om våren-sommeren, produserer blomsterstand i gul-rosa panicles. Frukten er det vi kjenner som en cob, bestående av mange gule frø eller korn.

Den motstår ikke kulden.

Pære – Tulipa sylvestris

Den ville tulipanen er en pæreformet

Kjent som den ville tulipanen, er det en art tulipan som er hjemmehørende i Europa som har klart å bli naturalisert i Asia, Nord-Amerika og Afrika. Nå en høyde på opptil 50 centimeter, og utvikler buede, basale eller caulinar blader av grønnaktig farge.

Blomstrer om vårensom produserer gule eller oransje blomster. Frukten er en kapsel som inneholder frø på ca 4 mm.

Den motstår frost ned til -10 ° C; Du må imidlertid huske på at antennedelen (bladene) tørker opp etter blomstring, og bare etterlater pæren.

Klatrer – Blåregn sinensis

Wisteria er en klatrer

Kjent som blåregn eller kinesisk blåregn, er det en klatre- og løvfisk som er endemisk i Kina. Den kan nå en høyde på 20 til 30 meterutvikler treaktige og kraftige grener, hvorfra pinnate blader blir opptil 25 cm lange og grønne.

Blomstrer midt på vårensom produserer hvite eller for det meste fiolette eller blåaktige blomster gruppert i hengende klynger 15 til 20 cm lange. Frukten er en fløyelsaktig brun belgfrukter på 5-10 cm lang, som inneholder noen frø.

Motstår opptil -18 ° C.

Hva syntes du om denne artikkelen? Vi håper det har vært av interesse for deg.