Skip to content

Hva er anti-weed mesh?

24 de juli de 2021

Villte urter er sjelden veldig velkomne i en hage eller grønnsakshage. De vokser så høyt at de bare trenger noen uker for å dekke plantene., inkludert den høyeste. Selv om de fleste ikke er parasittiske, har alle en oppførsel som vi kan betegne som invasive, siden de forhindrer at resten av arten fortsetter å vokse normalt.

Heldigvis har vi i dag en ting som vil være veldig nyttig for å forhindre at urter dukker opp i områder der vi ikke vil at de skal vises, og det er ingen ringere enn anti ugress maske.

Hva er anti-weed mesh?

Anti-luke masken er et maske som, plassert på bakken, hindrer urter i å vokse ettersom sollys ikke når frøene på grunn av fargen på masken og hvor tett den er.

Det er to typer på markedet:

Vevd anti-gress mesh

Bilde - Baenatextil.com

Det er et veldig tett og motstandsdyktig vevd raffia polypropylen mesh som tillater vann og luft, men blokkerer sollys. I tillegg før den selges blir den ofte UV-behandlet for å motstå virkningen av ultrafiolette stråler.

Den kommer i forskjellige farger: svart, mørkegrønn, brun og hvit. Og for vekten (105 gr / m2 eller 130 gr / m2), det anbefales sterkt å plassere i hagen, spesielt hvis det er tørt, eller i drivhuset.

Anti-gress geotekstilnett

Bilde - Ikernagarden.com

Det er et veldig slitesterkt og motstandsdyktig ikke-vevd polypropylenett fordi det også vanligvis er UV-behandlet for å motstå ultrafiolette stråler. Det tillater passering av vann og luft, og lar jorda og røttene til plantene puste, samtidig som det hindrer frøene fra urtene å spire.

Den kommer i forskjellige farger: hvit, svart, brun. På grunn av vekten (125 gr / m2) og dens egenskaper, Den er den mest egnede for bruk i dammer og i de områdene der det vil være planter som trenger mye vann, som i frukthagen.

Begge masketyper selges i ruller med bredde 1, 1,5 eller 2 meter.

Hvordan er den plassert?

Bilde - Textilvpego.com

Hvis du trenger å plassere et anti-luke maske, følg rådene våre for å forhindre at urter vokser der de ikke burde:

Forbered bakken

Bakken må være så plan som mulig, slik at du må gjøre følgende før du setter nettet:

 1. Passerer jordfreseren – hvis den er et lite område – eller jordfreseren – hvis den er stor – for å bryte opp det mest overfladiske laget av jorden.
 2. Fjern eventuelle steiner som kan være utsatt.
 3. Rake bakken og la den stå på nivå.
 4. Installer drypp vanningsanlegget du trenger i tilfelle du ikke har det.
 5. Rake om nødvendig igjen.

Mesh plassering

Når landet er klart, er det på tide å sette anti-luke masken. For det, gjør følgende:

 • Fjern ca 2-3 cm jordlag fra området der du vil legge masken.
 • Rake til nivåområdet.
 • Plasser anti-ugressnettet slik at det er godt strukket.
 • Fest kantene ved å tilsette litt smuss, og kjør noen festestifter forskjellige steder slik at de er godt festet.

Vedlikehold

Ugressmasken er faktisk veldig sterk og holdbar, men etter hvert som dagene går, ser det kanskje ikke veldig pen ut pretty. Vinden kan trekke skitt, etterlate det på overflaten og legge igjen noen frø. at så snart de får litt vann, vil de spire.

Hva å gjøre? Som en rutine, Jeg anbefaler at du passerer kosten, eller hvis du foretrekker det, rengjør den med slangen Minst en gang i uken.

Fordeler og ulemper med anti-weed mesh

Som vi har sett er anti-luke-masken nesten, nesten perfekt. Det har flere fordeler enn ulemper, men det er også viktig at vi snakker om sistnevnte. La oss få vite hva kvalitetene til dette nettet er, og dets ulemper:

Fordel

 • Hemmer veksten av de fleste ville urter.
 • Plantene vil kunne vokse uten problemer.
 • Spredning av skadedyr og sykdommer unngås.
 • Det gjør det mulig å forlenge vekstsesongen, siden den mørke fargen absorberer sollys og som får temperaturen til å stige.
 • Det er enkelt å installere og vedlikeholde.

Ulemper

 • Avhengig av hvilken masketype det er, kan det hindre jordens naturlige lufting.
 • Det kan være gress som vokser mer aggressivt og bryter masken.

Hva er prisen?

Bilde - Wolderbrico.com

Sannheten er Det avhenger mye av merkevaren og målerne ha hver rull. For eksempel kan en rull på 1,5 × 10 meter geotekstilnett koste deg rundt 12 euro, mens en rull med vevd maske på 1m x 50 meter kan koste deg rundt 30 euro.

Vi håper vi har løst tvilen din om dette nettet, selv om du har noen igjen i rørledningen, ikke nøl med å legge dem igjen i kommentarene 🙂.