Skip to content

Hva er befruktning og hvorfor er det viktig?

10 de juli de 2021

Vet du hva er gjødsling i planter? Ikke sjelden når vi kjøper en plante, husker vi bare å vanne den og sette den på riktig sted … men det er det. Og det er ikke nok; Ja, det er veldig nødvendig, men det er ikke alt vi trenger å gjøre for å holde henne frisk.

Årsaken er at fra samme dag den plantes i en gryte eller i bakken, begynner røttene å absorbere næringsstoffene den finner i den. Så selvfølgelig, med mindre vi gjør noe for å unngå det, på kortere tid enn vi tror at substrat eller jord vil miste fruktbarheten. Og hvilke forebyggende tiltak bør vi ta? Gjødsel, selvfølgelig.

Hva er gjødsling i hagearbeid?

Kjemisk gjødsel

En kompost eller gjødsel Det er et stoff som kan være organisk eller uorganisk, som inneholder forskjellige næringsstoffer som er tilgjengelige for planter. og som også gjør at en jord har en bedre ernæringskvalitet, noe som igjen stimulerer veksten av plantevesener.

Hvordan fungerer gjødsel i planter?

Det avhenger mye av typen gjødsel:

  • Løselig gjødsel: de er de som blandes med vann og deretter påføres jorden rundt plantene eller bladene hvis det er blad med en vannkanne eller sprøyte slik at de kan assimilere dem.
  • Granulær gjødsel: er de som blandes litt med underlaget eller jorda for å forhindre at røttene brenner.

Hvordan og hvor ofte påføres gjødsel?

Guanopulveret er veldig bra for lyktetreet

Igjen, det avhenger av typen gjødsel 🙂. I prinsippet, hvis vi vil bruke kunstgjødsel, det vil si de som vi vil kalle «kjemikalier», i den samme produktbeholderen kan vi lese hvor ofte vi må bruke den og hvordan vi gjør det. Tvert imot, hvis vi velger de som er det naturligVi må vite at de påføres i plantevekstperioden, som vanligvis sammenfaller med vår-, sommer- og kanskje høstmånedene hvis det er mildt vær.

Hvis disse avlingene er i potter, vil vi bruke gjødsel som guano i flytende form ved å følge instruksjonene som er angitt på beholderen, men hvis de er i jord, kan vi bruke pulver- eller granulærgjødsel, legge et mer eller mindre lite lag rundt stammen eller og bland den med bakken.

Trenger du mer info? Klikk her.