Skip to content

Hva er benmel og hva er det til?

14 de juli de 2021

Når vi dyrker planter, spesielt hvis de er til konsum, er det ideelle å alltid bruke naturlige produkter, selv om vi tar alle mulige forholdsregler, kan vi aldri være trygge med de som er syntetiske (kjemiske). En av disse naturlige underverkene er benmel.

Navnet hans ender kanskje ikke med å like deg veldig godt, men det er et abonnement som jeg allerede forventer det er en av de beste for å sikre at plantene har en perfekt utvikling.

Hva er det?

Det handler om en naturlig kompost laget av dyrebein og avfallsprodukter Den har blitt brukt siden det europeiske jordbruket på 1800-tallet. Det ble også brukt som et kalsiumtilskudd for mennesker, men i 1980 ble det oppdaget at det inneholdt giftige komponenter for helsen, så siden den brukes til at plantene våre vokser sunt og sterk.

Hvorfor er det så interessant?

Benmel det er en gjødsel veldig rik på fosfor, det essensielle næringsstoffet for vekst og utvikling av planter, spesielt de grønne delene (blader, stengler) siden det deltar i like viktige prosesser som fotosyntese, og som om det ikke var nok, hjelper det også å produsere blomster, frø og frukt. Og selvfølgelig, inneholder også mye kalsium.

Med en jevnlig tilførsel av denne typen mel vil plantene våre være grønne, sunne og ha nok energi til å vokse med en passende hastighet for deres art (ikke for sakte eller for fort).

NPK-sammensetningen (nitrogen, fosfor og kalium) er vanligvis mellom 3-15-0 og 2-22-0.

Når skal du bruke den, og hva er doseringen?

Å være et naturlig produkt kan brukes når som helst på året, spesielt anbefalt på transplantasjonstidspunktet (på våren eller høsten) og før blomstring. Dosen vil være angitt på emballasjen, men de handler vanligvis om 5-10 gram per liter grytekapasitet. For eksempel: hvis potten er 3 liter, vil 15 til 30 gram tilsettes planten.

Passer den til alle avlinger?

Sannheten er at nei. Det er fire grupper av planter som ikke skal befruktes med benmel, som er:

  • Rovdyr: etter å ha utviklet seg for å få næringsstoffene fra byttet de fanger, er ikke røttene i stand til å absorbere næringsstoffene fra gjødsel, og faktisk skal de aldri befruktes siden vi kan miste dem.
  • Acidofile planter: Japanske lønner, kameliaer, azaleaer, … skal ikke gjødsles med denne typen gjødsel (ikke alltid, i det minste), siden det inneholder mye kalsium, kan det ende opp med å øke jordens pH, som vil ende opp forårsaker problemer (klorose).
  • Sukkulenter: kaktus, sukkulenter og planter med caudex har et rotsystem som bokstavelig talt ikke vet hva de skal gjøre med en organisk kompost av denne typen siden jorda i deres naturlige habitat bare inneholder mineraler. Å bruke benmel med disse plantene ville være bortkastet penger og tid.

Hvor kan du kjøpe det?

Benmel

Hvis du er interessert, kan du kjøpe den ved å gjøre.