Skip to content

Hva er bladgjødsel

20 de juli de 2021

Hvem andre som vet minst om gjødsel som blir gitt til planter ved hjelp av en vannkanne, men visste du at det også er bladgjødsel? Dette er veldig interessante produkter som lar oss ha avlinger der bladene vil være veldig sunne.

De er spesielt nyttige når det er en betydelig mineralmangel, og vi vil rette opp den så raskt som mulig, så ikke nøl med å kjøpe en hver gang du trenger den. Så skal vi forklare hva er bladgjødsel og hvorfor de kan være veldig nyttige for oss.

Bladgjødsling er en teknikk som brukes til å korrigere ernæringsmangel i planter. For eksempel kan vi bruke den til acidofile planter, siden de har mange problemer med jernklorose (mangel på jern). For å gjøre dette trenger vi bare å kjøpe en jernrik bladgjødsel og pulverisere bladene. Ved å gjøre det, produktet kommer inn i plantecellene, trenge gjennom skjellaget / epidermis av bladene for å få tilgang til dem.

Denne typen produkter er formulert med komplekser av en eller flere aminosyrer. Aminosyrer er grunnlaget for proteiner; Uten dem kunne ikke kroppen produsere hormoner, koenzymer eller egentlig noe. Når planter har utilstrekkelig eller overflødig vanning og / eller gjødsling, og / eller plantes i uegnet jord, reduseres produksjonen av aminosyrer.

Mangel på jern i bladene

Bladgjødsel er veldig interessante produkter siden har en veldig rask effektivitet. Bladene er i stand til å absorbere næringsstoffene de trenger takket være dem, så det er veldig vanlig å se resultater innen få dager etter bruk. Det er selvfølgelig veldig viktig å følge instruksjonene som er spesifisert på produktemballasjen for å eliminere risikoen for overdose. På samme måte må vi huske at bladgjødsel er et supplement til abonnenten.

Visste du hva bladgjødsel var? Har du noen gang brukt dem?