Skip to content

Hva er bølgepapp og hvordan bli kvitt det

8 de juli de 2021

Bølgepappa tar over sitrustrærne og andre planter. Muligens ved første øyekast skjønner du ikke, men hvis du ser i detalj, vil du se hvordan disse små insektene overtar bladene, forverrer dem og påvirker integriteten til treet og dets frukter.

Hva er bølgepapp?

bølgepapp som kryper opp en gren

For å stoppe det må vi handle raskt og effektivt. Derfor lærer vi deg i denne artikkelen hva er bølgepapp og måter å eliminere det på. Bølgepapp er en parasitt som er ansvarlig for å absorbere alle næringsstoffene fra plantene dine, og er vanligvis forbundet med mangel på miljøfuktighet.

Det er et veldig invasivt skadedyr og angriper nesten alle de forskjellige plantene som finnes i en hage, som tropiske planter, prydplanter, frukt, sitrus, palme, ficus, aromatiske planter og klatreplanter.

Det er et faktum å ta hensyn til spredningen av denne melkebiffen. Hvis de ikke blir stoppet, kan hunnene, hvem de er vanligvis omtrent 6 millimeterDe er i stand til å legge en mengde på 400 egg, mens hannen vanligvis er litt mindre og har vinger. Området med størst porøsitet av bladene til plantene er vanligvis undersiden, og det er der cochinealen legger seg, hvis reproduksjon er nesten umerkelig, fordi det skjer om natten.

Det regnes som et sugende insekt og hunnen går gjennom forskjellige nymfeformer til hun når voksenlivet. I stedet går hannen også gjennom en kokongform før voksenstadiet. Kroppen til en rillet hvitluke har vanligvis farger mellom rødlig og brunaktig, og måler omtrent en halv centimeter på voksenstadiet. Ryggen har et belegg, som et hvitt voksaktig skall, som har spor hele veien, en karakteristikk som den henter sitt navn fra.

Metamorfose og reproduksjon

Metamorfosen til canalada mellybug skadedyr er anerkjent som ufullstendig. Dette gjør vanligvis tre endringer i løpet av eksistensen, forvandler dem til den typen hvite fugler som beveger seg mest. Nyutklukkede nymfer vil være plassert på undersiden av bladene på planten vår og viser en farge nærmere oransje enn til det brunlige som de viser på voksenstadiet.

På voksenstadiet, disse beveger seg til grener og stammer av planter og trær, hvor de vil begynne avlsprosessen. Utrolig, ingen menn er nødvendig for at denne reproduksjonsprosessen skal finne sted, da det er veldig lite mannlig befolkning i bølgepappkolonier.

Reproduksjonsmekanismen uten inngripen fra hannen kalles Parthenogenesis, hvorved det ubefruktede egget er segmentert, av forskjellige årsaker fra kjemi, temperatur og elektrisitet blant andre. På denne måten vil de kvinnelige kjønnscellene kunne utvikle et vesen uten inngrep av befruktning.

Hvordan påvirker bølgepappene våre planter?

Før vi nevnte det bølgepapp er et sugende insekt, fordi det er kjennetegnet som det skader plantene og trærne i hagen vår. Med sitt kraftige orale apparat suger det saften, vanligvis fra undersiden av bladene eller stilkene.

forskjellige insekter på en plantegren

Tatt i betraktning at de er en pestDette vil bli gjort samtidig av et stort antall kopier av det, slik at vi kan se at planten vår blir invadert av disse insektene gruppert i kolonier, og griper ikke bare bladene, men også grenene.

Ekstraksjonen av saft som denne typen melkefugler utfører i planten, vil gjøre at den mister sin styrke, som påvirker både veksten og genereringen av frukt, i tillegg til å produsere misdannelser i forskjellige sektorer av anlegget.

Kraften til melassen din

Blant de destruktive effektene på plantene våre som cochinealpesten utfører, vi kan markere utskillelsen av en sukkerholdig væske, som får planten til å se mer blank og klissete ut.

Denne melassen påvirker ikke bare planten vår på en estetisk måte, men tiltrekker seg også maur, som vil bli et nytt skadedyr som vil invadere blader og grener. Derfor vil det ikke være rart å se rader med maur som kryper opp stammen. leter etter melasse å samle.

På grunn av den samme væsken, den dristige soppen vises, som vil ta over bladene og etterlate små sorte prikker som vil gjøre fotosynteseprosessen veldig vanskelig.

Kan bølgepapp utryddes?

I biologiens verden er det kjent at fullstendig utryddelse av bølgepapp er nesten umulig. Faktisk, det er mer snakk om forskjellige faktorer for å kontrollere skadedyret enn av metoder for å fjerne det helt.

Derfor er det som er mest ettertraktet gjennom forskjellige metoder, å opprettholde kontrollen med dette skadedyret i en slik grad at antall prøver som finnes i plantene i hagen vår, er under nivået for store skader.

For tiden, i store sitruslunder over hele verden, for å bekjempe skadedyret som forårsaker stor skade på produksjonen, heter en biller fra australsk opprinnelse Rodolia Cardinalis.

Denne billen, etter å ha blitt introdusert over hele verden for å kontrollere dette skadedyret, det er veldig mulig at det for øyeblikket kommer spontant i hagene våre når pesten dukker opp igjen, men dette skjer bare på steder der vintrene ikke er like sterke.

4 Hjemmemedisiner for å eliminere det

Vi kan kontrollere bølgepappeangrepet i hagene våre ved bruk av produkter som vi sikkert har tilgjengelig i hjemmene våre. På denne måten vil vi forbedre helsen til plantene våre, uten å måtte gå ut og kjøpe noe kjemisk produkt som på sikt vil generere det motsatte resultatet av det vi leter etter.

Vann, alkohol og oppvaskmiddel

Med disse tre elementene som vi bruker daglig kan vi lage en idiotsikker løsning for å eliminere bølgepapp. Denne metoden er veldig nyttig for større planter og trær. Vi vil fylle en sprøyte med en løsning som involverer disse tre elementene, vann er det vi vil bruke i større grad og små deler av alkoholen og såpen.

Bare alkohol, for små planter

riflet blad av bølgepapp

Den nylig nevnte løsningen ville være for skadelig for en liten plante. Så det bruk en bomullspinne dyppet i alkohol og å passere den spesifikt over områdene som er berørt av den dristige soppen og melassen som er igjen av vekten, vil være nok til å forhindre at de kommer i nærheten.

Sigaretter

Noe som ikke er bra for helsen vår, men det brukes til å bekjempe skadedyr i hageplanter. Du må sette rundt et halvt dusin sigaretter i en beholder med vann og la den hvile i omtrent to timer. Den resulterende væsken vil bli brukt med en sprøyte, og fukt de berørte plantene.

Luftfuktighet

Tørrhet er et av problemene som cochineal angrep kan føre til, spesielt i de som finnes innendørs. Hvis vi bruker ovner, må du sette en beholder med vann for å generere fuktighet nødvendig er et flott verktøy.

Det er mulig å kontrollere bølgepappeangrep ved å ta alle nødvendige tiltak. Plantenes gode helse vil gi deg mer liv til hjemmet ditt.