Skip to content

Hva er bonsai som kan holdes innendørs?

25 de juli de 2021

Bonsai er miniatyrtrær som lever i svært grunne skuffer, med lite underlag. Gjennom hele historien har det blitt oppnådd virkelige underverk som brukes i dag fremfor alt slik at folk blir oppmuntret til å dyrke sine egne, noe som utvilsomt tar tid. Hver bonsaist, nybegynner eller ekspert, du må være veldig tålmodig. Det vil være den tålmodigheten som gjør at du kan ha en juvel i hjemmet ditt.

Og snakker om hjemmet Vet du hvilken bonsai du kan ha innendørs? Ikke? Ikke bekymre deg. Vi vil fortelle deg det.

Bonsai som kan holdes innendørs

Sagerethia

Først og fremst er det viktig at du vet at det ikke er noen såkalt innendørs bonsai. Selv om de er små, er de trær, og dette er planter som skal være utenfor. Det som skjer er at det er noen arter som er tropiske, og derfor de tåler ikke kulde eller frost. Dermed er det ikke noe annet valg enn å ha dem beskyttet inne i huset om vinteren. Men kan de holdes hjemme hele året? Sannheten er at det er noen som gjør det, og de er følgende:

  • Ficus
  • Serissa
  • Carmona
  • Opercularya
  • Sagerethia

Omsorg kreves av bonsai innendørs

Bonsai Carmona

Når du har bonsai hjemme, må du huske at du må finne et veldig lyst sted, men det er beskyttet mot trekk. Men også, det er viktig at du ikke endrer nettstedet ditt slik at den på denne måten kan tilpasse seg mye raskere til de nye vekstforholdene.

I løpet av det første året trenger du ikke gjøre noe annet, bortsett fra å vanne det tydelig 🙂. Vi vil vanne den med kvalitetsvann, som regn eller flaske, hver gang vi ser at underlaget er tørt, og vi kan dra nytte av det til å gjødsle det fra vår til sensommeren med en spesifikk gjødsel for bonsai. Men det vil ikke være før det andre året vi kan transplantere og klemme det fast for å opprettholde designet.

På denne måten vil du sikkert få en drømmebonsai.