Skip to content

Hva er bonsai-verktøyene som trengs for å ta vare på det?

9 de juli de 2021

Ingen har noen gang sagt at det var enkelt å ta vare på en bonsai, men det er først ikke lett å vite funksjonen til hver av bonsaiene. bonsai verktøy at enhver lærer vil anbefale deg å skaffe deg. Det er vanligvis ni … teller ikke vannkannen, underlaget eller blomsterpotten.

Så hvis du vil vite alt om de objektene som kan hjelpe deg med å få en velstelt bonsai, la oss snakke om det 🙂.

Hva er bonsai-verktøy?

Saks, tang, klipper, pinsett … det er mange! Å kjenne dem alle er viktig for å gjøre pleien lettere, men … hvor mange er det?

Bonsai beskjæringsverktøy (og beslektet)

Metalltråd

Wire er et interessant verktøy

Ledningen, som navnet antyder, Den brukes til å koble, i dette tilfellet grener av bonsai eller treet som vi jobber med. Den kan være brun eller svart, laget av stål eller aluminium, og av forskjellig tykkelse, avhengig av hvilken gren du vil forme: fra 1, 1’5, 2, 2’5, 3 … og så videre opp til 5 mm. De på bildet er laget av aluminium, et lett materiale å bøye.

Selges i pakker på fem. Få det 🙂.

Pinsett

Pincetten er veldig nyttig for å jobbe med bonsai

Pincetten er rustfritt og de brukes mye for å fjerne blader, eller rester av substrat som kan ha blitt igjen mellom grenene eller røttene i et område som er vanskelig tilgjengelig.

.

Konkave beskjæreren

Utsikt over en konkav gressklipper

Den brukes til å kutte tynne grener som starter eller er lignifiserte, samt uønskede suger eller suger. Kuttene det gjør er konkave, så visuelt ser de mye mer estetiske ut. Den er laget av manganstål, så den har veldig lang levetid 😉.

Sfærisk beskjærer

Den sfæriske beskjæreren er et bonsai-verktøy

Det ligner på den konkave gressklipperen, med forskjellen at kuttet er sfærisk. Den på bildet er et japansk verktøy laget av karbonstål, egenskaper som gjør kvaliteten noe høyere, samt prisen.

.

sag

Bonsai beskjæringssag

Sagene brukes bare i begynnelsen, når formasjonsbeskjæring er nødvendig, og bare for å kutte tykke greiner. Den har et ergonomisk håndtak og et takket blad som gir jevne, rene kutt.

.

Beskjæringssaks

Bonsai beskjæringssaks

Er angitt for beskjæring av grønne grener og blader. Den har presisjonsblad, og dermed blir kuttet så rent som mulig. I tillegg, ettersom de er laget av rustfritt stål, med minimalt med vedlikehold som vi vil se til slutt, vil de sikkert vare i mange år.

.

Bonsai transplantasjonsverktøy

Pads

Utsikt over bonsai-pads

Bonsai pads eller garn De brukes til å «dekke» dreneringshullene i skuffene og dermed forhindre tap av underlag. De er laget av plast, slik at de kan formes etter ønske.

.

Hook

Kroken er et transplantasjonsverktøy

Kroken brukes til lettere å fjerne underlaget fra røttene. Den har et ergonomisk trehåndtak, og selve kroken er laget av manganstål.

Gryte / brett

En brun bonsai-pott

Bonsai-potter eller skuffer er en hel verden: det er mange typer, størrelser og farger. Å velge en er ikke lett, da det må være en modell som er vakker, men som ikke skiller seg ut for mye siden lederrollen må tas av treet. Dessuten må formen passe godt med bevegelsen og utviklingen av planten; det er grunnen til at høye og smale skuffer brukes til kaskade- eller halvkaskadebonsai, eller ovale og lave skuffer som på bildet for skog eller trær med en formell vertikal stil.

Den er laget av keramikk og måler 24 centimeter i diameter med 6 centimeter bred. .

Rake

Riven er nyttig for å transplantere bonsai

Riven er ikke et spesifikt transplantasjonsverktøy, men som brukes til å jevne underlaget omtrent, Jeg har bestemt meg for å sette det her i denne delen. Den er laget av rustfritt stål og gir et godt grep, så det blir behagelig å bruke.

.

Vannkanne

Japansk bonsai vannkanne

Vannkannen er ikke bare et transplantasjonsverktøy, men som du sikkert vet, eller hvis jeg ikke forteller deg det allerede, kan du ikke bruke en konvensjonell vannkanne. Hullene i artisjokken må være små slik at vannet renner jevnt ut, siden ellers ville substratet være tapt før sin tid. Den du ser på bildet er japansk og har en kapasitet på 3 liter.

.

Underlag

Akadama, et substrat for bonsai

Underlaget Det er mediet der røttene vil utvikle seg, og som du bør holde fuktig (men ikke oversvømmet) så vel som med kompost. Det er mange typer, som for eksempel kanuma, som er indikert for acidofile arter (lønn, azalea, etc.), akadama, som er den mest brukte for standardplanter (oliven, mandel, fiken, etc.), eller pimpstein som anbefales å bruke bare på typiske ørkentrær (som baobab) eller blandet med en annen.

Du har all informasjonen i denne lenken:

Bonsai-sett

Hvis du vil spare noen få euro, kan du kjøpe et sett som vi anbefaler:

Transplantasjonssett med 14 stk

Transplant Toolkit

Dette er interessant sett med 14 transplantasjonsverktøy Den inkluderer til og med en liten skje, slik at du kan fylle skuffen på en mer behagelig måte, pinsett, saks og støvfjerner.

.

10-delt sett

Bonsai verktøysett på 10

Dette settet har alt du trenger for å ta vare på bonsai, inkludert børsten som brukes til å rengjøre røttene. Verktøyene er laget av karbonstål, slik at holdbarheten er garantert.

.

Hvordan holder du bonsai-verktøy i god stand?

Å vare så lenge de må vare, det er veldig viktig å holde dem på et kjølig og tørt sted, beskyttet mot direkte sol. På samme måte, før og etter bruk, bør de rengjøres grundig med vann – bedre hvis det er varmt – og såpe eller apotekalkohol for å forhindre infeksjoner.

Husk at virus, sopp og bakterier kan sees med det blotte øye, og at til og med eggene til noen insekter er så små at de kan forveksles med et sted som har kommet ut av verktøyet. Derfor er ikke rengjøring nødvendig, det kan være viktig for bonsai.

Hvor kan jeg kjøpe bonsai-verktøy?

Utsikt over en furubonsai

Aliexpress

Verktøykatalogen er veldig bred, og siden kjøpere har muligheten til å legge igjen sine meninger, er det ikke vanskelig å finne akkurat det du trenger … uten å forlate hjemmet.

Amazon

Som på den forrige er det veldig enkelt å finne det du leter etter på Amazon. Prisene er veldig konkurransedyktige, og levering er rask.

Leroy merlin

I Leroy De selger hovedsakelig bonsai-prosjekter (som bonsai), men også noen potter og underlag. Hvis du er nybegynner og / eller ikke har mye budsjett, anbefales det absolutt å besøke dette kjøpesenteret eller dets nettbutikk.

Spesialiserte barnehager

Hvis du har muligheten til å gå til et spesialisert bonsai-barnehage, vil du sikkert like det. Verktøyene de har på disse nettstedene er av kvalitet, selv om det er sant at prisen er høy Hvis vi sammenligner det med det vi finner andre steder, men det er verdt det.

Jeg håper du har funnet det nyttig, og du vet hvilke bonsai-verktøy du trenger, men hvis du har spørsmål, kontakt oss 🙂.