Skip to content

Hva er de forskjellige måtene å lufte en hage på?

14 de juli de 2021

Planter, i tillegg til vann, trenger også luft for å kunne vokse ordentlig. Av denne grunn er det veldig viktig at vi fra tid til annen sørger for at de får alt de trenger, da de ellers snart kunne svekkes.

Men, Hva er de forskjellige måtene å lufte en hage på? Og når må du gjøre det?

Luft plenen din

Hagegras

La oss begynne med å snakke om plenen, som er et område i hagen som vi vanligvis går gjennom ofte. Etter hvert som tiden går, påvirker fotsporene våre at bakken blir mer og mer kompakt, og forhindrer dermed at røttene til gresset som danner det mottar oksygenet de trenger. For å løse det, den må luftes en gang i året, om våren, med en hageanordning enten bensin hvis det er et bredt felt eller manuell hvis det er ganske lite.

Når vi har lufteren, vil vi plassere den i et hjørne av plenen, og vi vil passere den fra den ene siden til den andre i ordnede rader. Du trenger ikke å gå gjennom samme område mer enn to ganger. I tilfelle vi aldri har luftet det, eller vi vil være sikre på at vi vil oppnå et optimalt resultat, vil vi anskaffe en ekstraksjonslufter som det som er gjort er å trekke ut deler av jorden ved hjelp av en sylinder.

Luft plantene dine

Ikke sett dem for tett sammen

Plumbago hekk

Og til slutt skal vi snakke om et emne som sjelden blir gitt betydning, men som er veldig nødvendig å ta hensyn til: lufting av plantene i hagen. Vi ser ofte for eksempel barrhekker som er plantet noen centimeter fra hverandre, og dette er en feil.

Jeg forstår at du vil ha personvern så snart som mulig, men Hvis det ikke er en minimumsavstand mellom prøvene, vil flere ende opp med å dø.Ikke bare fordi de sterkeste vil «stjele» næringsstoffene, men også fordi luften som sirkulerer på begge sider ikke vil være i stand til å fornye seg, og som en konsekvens vil ikke soppene ta lang tid å dukke opp.

Hvis vi tar hensyn til dette, Det er viktig å finne ut hva voksenstørrelsen vår plante har for å vite i hvilket område den skal lokaliseres og i hvilken avstand fra andre planter som vokser mer eller mindre i samme høyde.. For eksempel, hvis vi har et tre med en krone på 4 meter, hvis vi vil legge et annet tre eller en palme i nærheten av det, må vi grave hullet på 4,5 eller 5 meter.

Beskjær dem fra tid til annen

I naturen er luften, kraftig regn, lyn og til og med de tyngste dyrene ansvarlige for å «beskjære» planter. Men i kultivering må vi ta oss av denne oppgaven selv, siden de blir litt (eller mye and) bortskjemt og ikke mangler noe, de vokser og vokser veldig sterkt og produserer grener som, hvis ikke kontrollert, kan forårsake problemer.

Og dermed, på slutten av vinteren må du gjøre følgende:

  • Skjær av tørre, syke eller svake grener.
  • Fjern de som krysser hverandre, som gir planten et «vilt» aspekt.
  • Trim de som vokser for mye.

Og gjennom året må du fjerne de visne blomstene og nøttene når det er mulig.

Benk på plenen for å chatte med venner

Med alle disse tipsene er du sikker på å ha en flott hage. 🙂