Skip to content

Hva er de grunnleggende hagearbeidsoppgavene?

22 de juli de 2021

Å ha en velstelt hage det er en rekke jobber som gartneren eller gartneren må utføre. Noen er bedre kjent enn andre, men alle er like viktige. Å få et paradis hjemme er egentlig ikke vanskelig, men hvis en eller flere av dem ikke ble gjort, kunne det ikke oppnås.

Derfor skal vi fortelle deg det hva er de grunnleggende hagearbeidsoppgavene, og vi tilbyr deg også en rekke tips som sikkert vil være nyttige for deg 🙂.

Anlegg

Furuplantasje på land

Det er den mest grunnleggende, uten tvil. En hage uten planter … det kan være en Zen-hage, men med mindre du vil ha denne, er det veldig viktig at du planter trær, busker, sukkulenter eller hvilke planter du vil, avhengig av stilen du har valgt.

Imidlertid er det ikke nok å velge de riktige plantene; de bør plantes med tanke på størrelsen de får når de blir voksen. De ser kanskje ikke så bra ut først, men over tid vil de vokse og fylle ut det tomme rommet.

I tillegg er det tilrådelig gjøre brede og dype plantehull for å kunne blande jorda med organisk kompost (gjødsel, kompost, mulch) og la røttene begynne å vokse raskere på grunn av løs jord.

Vann

Gartner vanning med slange

Vanning er en viktig oppgave som hver gartner må gjøre. I de varme månedene må du vanne oftere enn resten av åretnår landet tørker opp raskere. Den beste tiden å vanne vil også avhenge av årstiden i året vi er: i sommersesongen skal det gjøres ved solnedgang, om vinteren anbefales det å gjøre det om morgenen, og om våren og høsten kan det være vannet når du vil.

Blader og blomster trenger aldri å bli våtesom de ville brenne. Forsøk alltid å lede vannet til den ene siden av stammen eller stammen.

Betale

Organisk gjødsel

Over tid går jorda i hagen tom for næringsstoffer. Dette ville ikke være et problem hvis bladene og blomstene ble igjen som, når de tørket, falt fordi plantene ville gjenvinne en del av næringsstoffene de brukte til å produsere når de spaltet. Men selvfølgelig er det som er gjort nettopp å fjerne dem for å få det til å se vakrere ut.

Derfor er det veldig nødvendig gjødsle dem hvert år med organisk gjødsel. Denne typen gjødsel er veldig gunstig for jorden og for livet i den, siden den ikke bare gir næringsstoffer, men ikke skader dem på noen måte, noe kjemisk gjødsel gjør.

Selv om det er tilrådelig å spre dem om høsten og vinteren, skal jeg anbefale at du også gjør det om våren og sommeren. Hvorfor? Fordi planter trenger spise hele året: i de varme månedene de vokser, utvikler seg, blomstrer og bærer frukt; i kulden må de holde seg i live på en eller annen måte, og de gjør det som de har gjort gjennom hele sesongen: å absorbere næringsstoffer fra jorden.

Sviske

Gartner beskjæring av hekker

Beskjæring er en oppgave som må gjøres for å holde plantevekst og utvikling under kontroll. Verktøy som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, må brukes for å forhindre at den aktuelle planten blir syk. Men, når?

  • Løvfellende treaktige planter beskjæres om vinteren, eviggrønne tidlig på våren.
  • Livlige og sesongmessige planter er trimmet om våren eller høsten, og kan beskjæres oftere hvis de vokser raskt.
  • Medisinske planter er trimmet etter blomstring.

Hva er det å fjerne? Den neste:

  • Tørre, syke eller ødelagte grener eller stilker.
  • Grener eller stilker som har hatt en overdrevet vekst.
  • Visne / tørkede blomster og frukt.
  • Spirer.
  • Grener som har helt grønne blader på varierte planter.

Bekjemp skadedyr og sykdommer

Spider midd skade

Hvis de får den mengden de trenger av lys, vann og kompost, vil det være vanskelig for dem å bli syk, og hvis de gjør det, vil de kunne komme seg ganske bra. Likevel bør blader, stilker og blomster inspiseres ofte for tegn på sykdom eller skadedyr. De vanligste problemene er:

  • Skadedyr: bladlus, hvitluke, hvitflue, edderkoppmidd, thrips.
  • Sykdommer: pulveraktig mugg, botrytis, mugg, rust.

Som alltid, Det er bedre å forebygge enn å helbrede Av denne grunn er det viktig å utføre forebyggende behandlinger med organiske insektmidler og soppdrepende midler, for eksempel neemolje eller kaliumsåpe, eller med henholdsvis kobber, svovel eller kanel. Når det gjelder geraniumer, må de behandles med 10% cypermetrin hver 15. dag i de varme månedene for å forhindre geraniumsommerfuglen.

Eliminere ville urter

Villt gress

Villt gress, bedre kjent som ugress, vokser veldig raskt; så mye at hvis de ikke ble kontrollert, ville de ende opp med å invadere hele hagen. For å unngå det, du må utrydde dem med en hakke, eller ved å passere styrestangen. Deretter kan du legge et anti-luke maske eller, hvis du vil ha noe mer naturlig og / eller estetisk, grus, furubark, leire eller dekorative steiner.

Alt i alt kan du få drømmenes hage 🙂.