Skip to content

Hva er en almocaffre og hva brukes den til?

6 de juli de 2021

Har du noen gang hørt ordet almocafre nevnt? Dette er et begrep som brukes til å referere til et verktøy som i sin tid, og fremdeles i dag, har veldig praktiske bruksområder, men i stadig større grad går i bruk.

Som du kan se på bildet, er det et håndverktøy, men … Hva er det egentlig til for? Og hvilket vedlikehold har du for å gi det?

Hva er en almocafre?

Almocafre er et gammelt verktøy

Det er et verktøy dannet av et trehåndtak, som kan være kort eller langt, og et metallblad. Det antas at den begynte å bli produsert på 1700-tallet, siden almocafres fra den tiden er funnet. På den tiden ble den brukt til å utvinne gull og diamanter, men i dag har det blitt et jordbruksredskap.

For hva bruker du det?

Kan brukes til:

Fjern urter

Urter er planter som vokser veldig raskt, så mye at de kan ende opp med å forårsake problemer for andre planter som er en del av hagedesignet. Derfor er det viktig å kontrollere dem, spesielt etter regn, det være seg sommer eller vinter.

En måte å gjøre dette på er å fjerne dem med en mopp, som vil være veldig nyttig, spesielt for å fjerne de som vokser nær plantene du liker.

Grav små hull eller grøfter

Trenger du et verktøy for å plante små planter i bakken? Sannheten er at selv om det er veldig adekvate verktøy for dette, brukes almocafre også til dette. Og faktisk kan du nesten si at det er mer praktisk enn en hakke, som ikke alltid har et blad av riktig størrelse, hovedsakelig fordi det ikke alltid er laget for å lage små hull eller grøfter når du kjøper en, men noen større i størrelse.

Så hvis du må lage en, skaff deg en almocaffre. Du vil se hvor bra det hullet eller grøften ser ut på deg.

Fjern og luft jorda

Med almocaffre kan du enkelt fjerne jorden

Almocaffre-bladet tjener både til å fjerne jorden og til å lufte den. Planter setter pris på å vokse i lette jordarter, gjennom hvilke porene luft kan sirkulere. Faktisk, i de som er veldig kompakte, er det vanskelig å finne en art som utvikler seg under forhold.

Av denne grunn er det veldig viktig at hvis du har et land med en tendens til å komprimere, lufter du det innimellom. I tillegg, hvis du skal lage et hull for planting, anbefales det på det sterkeste at du lufter jorden som du trekker ut med en almocaffre.

Hva er vedlikeholdet av almocafre?

Vedlikeholdet som må gis er faktisk ganske enkelt. Det eneste som må gjøres er å sikre at verktøyet er rent og beskyttet mot sol og regn når det ikke brukes.. Derfor anbefales det å gjøre følgende:

  • Fjern jorden med vann hvis du har den, og tørk den.
  • Hvis du har jobbet med jord der det er eller har vært syke planter, er det veldig viktig å rengjøre bladet med såpe og vann. På denne måten forhindres infeksjoner.
  • Oppbevar den på et kjølig, tørt sted, beskyttet mot solen. For eksempel vil et bra sted være garasjen.

Hvor får man kjøpt?

Hvis du vil kjøpe en almocaffre, klikker du på. Prisen er rundt 15-20 euro.