Skip to content

Hva er en cultivar?

4 de juli de 2021

Har du noen gang lest eller hørt om kultiver? Dette er de som generelt har egenskaper som gjør at ingen av oss ikke nøler med å kjøpe dem, nemlig: store blomster og / eller med former eller farger som skiller seg ut, voksne dimensjoner større eller mindre enn artenes. , en større kapasitet til å produsere mange frukter, en bedre motstand mot klimaet og / eller en eller annen type jord …

Men, Hva er egentlig en cultivar? En genetisk modifisert plante? Gir det frø? Hvis du er nysgjerrig på å vite alt om ham, vil du i denne artikkelen finne informasjonen du leter etter.

Hva er definisjonen av kultivering?

Utsikt over en japansk lønnskultur

Begrepet cultivar har to betydninger: en, den mest kjente, er den som refererer til såing av frø for å få nye planter; den andre er imidlertid ikke kjent mye, men den er like interessant.

Fokuserer på det aktuelle emnet, Det er en plante som er blitt kunstig valgt for å opprettholde en eller flere av egenskapene etter reproduksjon.. Det er også en cultivar når to rene arter hybridiserer for første gang.

Produserer kulturer frø?

En av tvilene som oppstår når vi kjøper spesielt eksotiske eller sjeldne planter, er om de noen gang vil gi frø. Og det er at når de er kulturer, gjør de det ofte aldri, og hvis de gjør det, er de kanskje ikke levedyktige. Hva handler dette om?

Det viser seg Hvis planten er et resultat av et kryss mellom to rene arter, og tilhører den første generasjonen (F1), vil vi se at den produserer frukt med frø normalt. Et tydelig eksempel er Washingtonia «Filibusta», som er en naturlig hybrid av Robust Washingtonia og av Washingtonia filifera.

Men hvis vi vil multiplisere med frø, vil sortene til for eksempel Lilium, som Lilium «Stargazer», ikke være i stand til å gjøre det, siden de bare kan multipliseres ved å skille pærene.

Et annet eksempel på avlinger som ikke produserer levedyktige frø, er alle som har blitt genetisk modifisert av noen teknologier, som GURT, som er det engelske akronymet for Group of Use Restriction Technologies. Disse kalles i folkemunne Terminator Technology, og faktisk er mange grupper (bønder, miljøforkjempere, urfolksstammer og til og med noen regjeringer) imot det for sine viktige og alvorlige ulemper, som er:

  • Kan ikke lagre frø til nye avlinger. Med andre ord er bonden tvunget til å kjøpe nye hver sesong, siden de som produseres av disse plantene ikke vil spire, med ett unntak: de må være frø av typen T-GURT (de første er av typen V-GURT) som skal spire de trenger en «aktivator» for å kunne spire.
  • Det er umulig å spare penger på frø. Og hvis du vil ha samme høst hver sesong, vil du være avhengig av selskaper som er dedikert til å modifisere frø gjennom teknologi.

Hva er den økonomiske betydningen av en sort?

En cultivar er en genetisk modifisert plante

Kultivarer blir laget og spilt inn for kommersielle formål. Som vi nevnte i begynnelsen, er målet å forbedre en eller flere egenskaper, og å sikre at de opprettholdes over tid, hva er det for? Å generere salg selvfølgelig, og jo mer jo bedre.

Men også, det må tas i betraktning at bruken av sorten har rettsvirkninger. Navnet kan med andre ord ikke registreres som et varemerke, og både varemerket og sorten må registreres samtidig. Når det er patentert, har selskapet enerett til å markedsføre det i 20-25 år.

Må de få spesiell pleie?

Vanligvis ikke. En cultivar må virkelig tas vare på på samme måte som en hybrid eller til og med en ren art. Nå, for eksempel hvis det hadde brokete blader, ville det være sterkt anbefalt å beskytte det mot solen, siden disse plantene vanligvis ikke tåler direkte sollys, ettersom de har mindre klorofyll (grønt pigment, viktig for fotosyntesen å finne sted).

Hva syntes du om dette emnet om sorter?