Skip to content

Hva er en formell hekk

14 de juli de 2021

Hekker er naturlige barrierer som gjør at vi kan ha hagen vår godt delt inn i soner på en elegant måte. I tillegg har de fordelen at de kan fås med et bredt utvalg av planter, enten flerårige, løvfellende, med eller uten prangende blomster, sol eller skygge … Visste du nå at det finnes forskjellige typer?

En av de mest brukte er den formelle eller geometriske hekken. Det er det enkleste å oppnå siden du har en geometrisk figur i tankene, du må bare prøve å gi den formen til hver av buskene.

Hva er en formell hekk?

Å ta vare på en formell hekk er veldig enkel

Det er et gjerde laget av trær eller busker, vanligvis eviggrønne, som det er ment å dele hagen eller landet med i forskjellige områder eller seksjoner. For eksempel er bassenget eller avslapningsområdet, som er det som trenger privatliv mest, vanligvis omgitt av høye bartrær med tett løvverk for å unngå uønskede blikk. Dermed er det et element som i tillegg til å være veldig dekorativt, oppfyller en viktig funksjon.

Hvilke planter brukes til å danne det?

Som vanlig, bartrær er mest brukt. Siden de har middels vekst, er de veldig enkle å kontrollere, men det er andre som også anbefales på det sterkeste. Her er et galleri med bilder som vi anbefaler deg:

Hvilken omsorg trenger du?

Den formelle hekken er et veldig viktig dekorativt element i alle typer hager, spesielt de der en tradisjonell stil følges. Imidlertid vil det være ubrukelig å plante hekken vår hvis vi ikke tar oss av den senere, så vi kommer til å se hvilken oppmerksomhet vi må gi for å kunne nyte den fra første dag:

  • plassering: selvfølgelig utenfor. Det vil avhenge av behovene til hver art hvis vi planter den i full sol eller i halvskygge.
  • Avstand mellom etasjene: Vanligvis ca 30 cm minimum.
  • Irrigasjon: om sommeren vil vi vanne hver 2-3 dag, og resten av året hver 5-6 dag.
  • Abonnent: fra tidlig vår til sensommer med organisk gjødsel (klikk på lenken for mer informasjon).
  • Beskjæring: sen vinter. Vi må kutte tørre, syke eller svake grener, og de som ikke er i designet.

Har det vært nyttig for deg? 🙂