Skip to content

Hva er en midd?

12 de juli de 2021

Midd er en av parasittene som forårsaker mest problemer for levende vesener, inkludert mennesker. De er små, ofte så mye at vi bare kan se prikker med det blotte øye, men det er andre som er store nok til at vi har en fobi – for eksempel flått.

Men dette er en hageblogg, så vi skal fokusere på de som påvirker planter. I denne artikkelen du vil se hva som er symptomene på midd i dem, og hva du kan gjøre for å eliminere dem.

Hva er de?

Midd er en små parasitter hvis kropp er delt inn i to regioner: den fremre består av hode og forben, og bakside består av underliv og bakben. De kan ha veldig forskjellige farger: rød, svart, brun … Alt vil avhenge av arten.

De begynte utviklingen for rundt 400 millioner år siden, i Nedre Devonian, og i dag antas det at det er mer enn 500 000 arter, hvorav bare 50 000 er beskrevet.

Hva er symptomene i planter?

Symptomene på midd på planter kan være veldig varierte, men de vanligste er:

  • Misfargede flekker på bladene
  • Spindelvev mellom bladene
  • Avblæring (for tidlig bladfall)
  • Generell svekkelse
  • Vekststans

Hva kan gjøres for å eliminere dem?

Midd på sitrontre

Svaret er så enkelt som det er komplisert: holde planter godt ivaretatt og gjødslet, siden hvis de er sunne, vil det være vanskelig for midd å skade dem. Nå, når de har dukket opp, må vi ta en rekke tiltak for å forhindre at situasjonen forverres, og det er å behandle dem med akaricider eller ved å plassere gule limfeller som vi finner til salgs i barnehager eller Ingen produkter funnet ..

Hvis du trenger mer informasjon, kan du klikke her for å lære mer om edderkoppmidd, et av de hyppigste skadedyrene.