Skip to content

Hva er en sønn

9 de juli de 2021

Det er mange planter som gjennom hele livet eller etter blomstring produsere flere genetisk identiske kopier av dem for å forevige arten: deres avkom. Og det er at den tradisjonelle reproduksjonsmetoden noen ganger ikke gir det resultatet de forventer. Derfor har noen arter klart å sikre sine avkom.

Disse kopiene kan skilles og plantes i en gryte eller i et annet hjørne av hagen, nesten uten problemer, og klarer å utvide samlingen vår uten å bruke penger. Det er derfor veldig interessant å vite hva er en sønnTror du ikke? 😉

Hva er en sucker i botanikk?

Agaves produserer mange suger

Evolusjonsstien kan være veldig lang, flere milliarder år eller veldig kort hvis denne arten ikke kan tilpasse seg de skiftende forholdene i sin opprinnelse. I det spesifikke tilfellet med planter er virkeligheten at de ikke har gjort det dårlig i det hele tatt: Selvfølgelig er det mange som har blitt utryddet, men det er mange flere som har overlevd på en eller annen måte.

En av disse formene for tilpasning er å produsere kopier som vokser ved bunnen av stilkene til mange planter. Disse begynner sitt liv fra stammene til «moren», men når dagene og spesielt ukene går, produserer de sitt eget rotsystem, som må få lov til å vokse litt før de skiller det fra moderplanten. det kan rotere bedre når det transplanteres i en gryte eller plantes i bakken.

Hva er plantene som produserer suger?

Å få en ny plante identisk med vår uten å forlate hjemmet er veldig enkelt, siden det er flere slekter som produserer suger, for eksempel følgende:

Agave

Agaves produserer mange suger

Planter av slekten Agave er de best motstandsdyktige mot tørke i verden. De produserer læraktige blader, med eller uten pigger, i farger som spenner fra grønt til broket. Hva mer, alt de vil ha er sol, lite vann og godt drenert land.

aloe vera

Aloe vera er medisinsk

Hvem kjenner ikke aloe vera eller aloe? Det er den mest populære arten av slekten for sine interessante medisinske egenskaper, og også for hvor lett det er å ta vare på. Faktisk, du må bare legge den i halvskygge og vann innimellom.

Ananas comosus

Ananas er en bromeliad

Eller mye, mye bedre kjent som ananas eller ananasplante. Dette er en flerårig plante som tilhører bromeliafamilien som som kjent produserer en frukt som er deilig i salater, eller til og med som iskrem. For å dyrke det, trenger du et solrikt sted og vanner det moderat.

Clivia miniata

Utsikt over clivia i blomst

Clivia er en vakker rhizomatøs urteaktig plante som produserer veldig slående rød-oransje blomsterstand. Sett den i halvskygge, gi den litt vanning, så ser du hvor bra du gjør det 😉.

Bromeliads

Bromeliads er tropiske planter

Alle bromeliader er planter som i tillegg til produsere blomster som er veldig attraktive for øyet, produsere flere – eller mange – suger under eller kort tid etter blomstring. I tillegg kan de holdes innendørs.

Haworthia

Utsikt over Haworthia

Succes av slekten Haworthia er de som produserer rosetter av læraktige blader, ofte tynne og mange suger. De er veldig interessante, vel kan dyrkes i potter gjennom hele livet, på et sted beskyttet mot direkte sol. De krever moderat til lite vanning.

Pandanus utilis

Utsikt over Pandanus utilis

Pandano er en ideell busk eller et tre for tropiske og subtropiske hager, og også for å ha innendørs i et lyst rom. Det krever ganske lite vanning og et land med utmerket drenering.

Når og hvordan skille du suger?

Å skille suger fra moderplanten er i de fleste tilfeller veldig enkelt. Hva du skal gjøre er vent til de har en håndterbar størrelse, og skille dem om nødvendig om våren eller sommeren (i sukkulenter kan det gjøres med hendene uten problemer).

I tilfelle det er planter som er i potter, er det ideelle å fjerne dem og skille sugerne forsiktig, og fjerne alt mulig substrat. På denne måten vil det være mye lettere for oss å få de nye plantene våre til å lykkes.

Sugene plantes i potter

Når sugerne er skilt, de må plantes i individuelle potter med godt drenerende underlag (Vi kan blande for eksempel universelt substrat med perlit i like deler, eller bare fylle det med vermikulitt), og holde dem beskyttet mot solen. I tilfelle at det er planter som må utsettes for kongestjernen, vil vi venne sugerne litt etter litt og gradvis da dette vil forhindre at de ødelegges.

Vi vil vanne dem når det er nødvendig, det vil si når jorden tørker opp uten å våte bladene. Etter en stund, når de har gjenopptatt veksten, kan vi begynne å betale dem.

Har det vært nyttig for deg?