Skip to content

Hva er en toårig plante

21 de juli de 2021

Avhengig av deres livssyklus, kan planter være flerårige, det vil si at de produserer frø hver sesong eller sesongmessig. Hvorfor er de så forskjellige? For evolusjonen som hver av artene har fulgt. Klima, jord, høyde over havet og til og med tilgjengeligheten av pollinatorkandidater er faktorer som har ført til at en plante har en forventet levetid på noen få måneder eller år.

Men, Hva er en toårig plante? Hvordan er det forskjellig fra de andre?

Hva er en toårig plante?

Toårige planter er de hvis livssyklus varer i to år. I løpet av det første året spirer de og planten (stengler, røtter og blader) utvikler seg, og i løpet av det andre blomstrer, fruktes og til slutt dør. Ettersom de trenger mer tid til å blomstre, er de ikke veldig populære av gartnere, men sannheten er at de er arter hvis farger er så vakre at det er vel verdt å gi dem en sjanse, selv om det er på terrassen 😉.

Hva mer, denne typen planter produserer så mange frø at det er lett for dem å bli sådd på nytt. Så hvis vi har dem på bakken eller i en planter, er det sterkt tilrådelig å ikke fjerne gresset fra det området, med mindre vi har sett noen som vi helt sikkert vet er ville, for på denne måten kan vi ha en blomsterbed av naturlige blomster.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Rudbeckia hirta i blomst

Toårige planter trenger samme pleie som ettårige planter, det vil si sol eller halvskygge og mye vann. Men la oss se det mer detaljert slik at ingenting rømmer oss:

  • plassering: avhengig av art, kan de holdes i full sol eller i halvskygge. Hvis du er i tvil, og siden de er veldig tilpasningsdyktige, kan du sette dem i et veldig lyst område utenfor. Selv om sollyset ikke blir bra, vil de vokse riktig.
  • Jord eller underlag: de er ikke krevende, men de må ha god drenering.
  • Irrigasjon: ofte, er det nødvendig å unngå at jorden eller underlaget tørker opp.
  • Abonnent: i løpet av de to årene av livet, på våren og sommeren med universalgjødsel for blomstrende planter eller med guano (væske) i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.
  • Multiplikasjon: av frø om våren.

Har du noen hjemme?